Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Sezgin devam etsin!

Fenerbahçe'de bir otorite var. Eleştirirsin, eleştirmezsin Aziz Yıldırım duruma hakim. Beşiktaş'ta, Galatasaray'da otorite var mı?
Ligin bitmesine 4 hafta var, şampiyonluk ve kupaya oynuyorsun ama takımın antrenörü yok. Yönetim 'Adnan Sezgin yapar' diyor
Böyle kritik bir zamanda Sezgin yetiyorsa, Van Gaal'lere milyonlar vermenin manası ne! Koskoca Galatasaray'ın geldiği yere bak

Galatasaray ve Fenerbahçe kafa kafaya geldi. Sivas da takibini sürdürüyor. Kalan 4 haftada nasıl bir sonuç ortaya çıkar?
Ben hâlâ "Fenerbahçe şampiyon olur" diyorum. Fenerbahçe bu sarsıntıyı atlatacak.
Fenerbahçe zirvede bulunan 4 takım içinde, Beşiktaş'ı da katıyorum bunların içine, hâlâ ve hâlâ en iyisi. İdari yönetim olarak da teknik yönetim olarak da... Fenerbahçe'de bir otorite var. Kızarsın, kızmazsın, eleştirirsin eleştirmezsin Aziz Yıldırım duruma hakim. Beşiktaş'ta otorite var mı? Galatasaray'da otorite var mı? Galatasaray'ın yönetimi acz içinde olduğunu bas bas bağırıyor. Galatasaray yeni yönetimi! Daha ligin bitmesine 4 hafta var. Şampiyonluğa oynuyorsun, Türkiye Kupası'nı müzene götürmeye oynuyorsun. Yani Şampiyonlar Ligi'ne ve UEFA Kupası'na oynuyorsun. Takımın antrenörü yok ve Galatasaray kulübünün yönetim kurulu, o 5 hafta için takımın başına bir antrenör getirmekten, bulmaktan aciz. "Adnan Sezgin yapar?" Adnan Sezgin kim? Ben de yaparım. Ben Adnan Sezgin'den çok da iyi yaparım. Adnan Polat'ın da çok iyi arkadaşıyım. Her maç günü bana telefon etsin. Ben ona sahaya çıkacak takımı yazdırayım. Maçı da çok iyi izliyorum ben!.. O dakika telefon edeyim, değişiklikleri de söyleyeyim. Adnan Sezgin'in 10 misli başarılı olmazsam adam değilim. Ama benim bu dediğimi söyleyecek Türkiye'de 100 bin tane Galatasaraylı daha var. Şöyle kritik 5 haftada Adnan Sezgin yetiyorsa, gelecek sene için Van Gaal'lere bilmem kime milyonlar vermenin, Galatasaray'a yeni borçlar yüklemenin manası ne!.. Bir futbol takımının başına gelebilecek en kritik 5 haftada Adnan Sezgin yetiyorsa, Cevat hoca yetiyorsa Van Gaal niye geliyor Türkiye'ye?

BAŞARISIZLIĞINI ÖRTMEZ
Akademiye, fakülteye gider bize bir tane iyi kondisyoner hocası verin' dersin, verirler. Diplomalı. O kondisyon verir, ondan sonra da bunlar takımı yönetir. Böyle bir şey olabilir mi? Ve bunlar medyanın önüne çıkıp konuşuyorlar. Şeref tribününde ön sırada oturup poz veriyorlar. İnsanlarda artık utanma duygusu da kalmamış. Ben bu kadar beceriksiz ve başarısız bir Galatasaray başkanı olsam istifa eder, ortadan da kaybolurum. Yurt dışına kaçarım. Bu lig bitmeden de dönmem. Galatasaray şampiyon da olur. Niye olmasın!.. Ama bu futbolun bir azizliğidir. Futbolun azizliği Adnan Polat'ın başarısızlığını ve beceriksizliğini örtbas etmez. Özhan Canaydın başkanlığa seçildiği günden bugüne, önce Galatasaray kulübü üyesi, sonra da Galatasaray taraftarı olmaktan utanır hale geldim. Çatladıkkapıspor kulübü böyle yönetilmez; Galatasaray böyle yönetiliyor. Ayıptır. Adam herhangi bir çare arama peşinde de
değil. 'Hayır efendim. Adnan Sezgin işi götürecek.' Babanın mahallesinin takımı, bu değil mi? Koskoca Galatasaray'ın geldiği yere bak!..

Ligin son haftalarına girilirken, Galatasaray'ın futbolunda düzelme görülüyor. Bu çıkışın Kalli'nin gidişiyle bir bağlantısı var mı?
Gerets de takımı darmadağın etmişti. Futbolcular duruma hakim olunca toparlanma oldu. Kalli de takımı darmadığın etti. Yine futbolcular duruma hakim oluyorlar. Ama bu Galatasaray'ın Yeniçeri Ocağı'na dönmesi demek değil! Sen Kalli'nin oynatmadığı, süründürdüğü bir adamsan, Kalli gidince sahaya çıkma imkanı buluyorsan, hırslı oynayacaksın. Bu insanın doğasında var. Galatasaray'da görünen de bu. Ama beyin var mı Galatasaray'da? Yok. Hırs var sadece.

ALAKASIZ DEĞİŞİKLİKLER
Karşısında takım da yok. Trabzon takım mıydı? Ligde hiçbir iddiası yok. Ne yukarıya çıkma şansı var, ne düşme tehlikesi. Trabzon bu seneyi kapamaya uğraşıyor. Zeytinburnuspor'la oynasaydı ve ben yönetseydim Zeytinburnuspor'u Trabzon'u yenerdim. O Trabzon'u bile bir Trabzonluya çarpıp kaleciyi kontrpiyede bırakan golle yendi Galatasaray. Maçın sonunda inanamadım! Trabzon sapır sapır dökülmüş. 30. dakikada Galatasaray'ın attığı şut sayısı 15. Yazıyor televizyon ekranında. 83. dakikada Galatasaray'ın attığı şut sayısı 16. O da gol. Böyle bir futbol var mı? Zannediyorsun ki ilk 30 dakikada 'Trabzon' diye bir takım yok. Sonra da o Trabzon şahlanıyor. Hayır, o Trabzon aynı Trabzon. Laubali laubali 'maç bitsin de gidelim' diye oynuyor. Galatasaray şaşkın. Galatasaray ne yaptığını bilmiyor. Ve de birden dank ediyor kafalarına. Biz gol atamayız. Onun için gel savunma yapalım. Aykut topu 10 dakikada oyuna sokuyor. Tacı 5 kişi değiştikten sonra oyuna sokuyorlar. Duran topları bekletiyorlar. Galatasaray tam anlamıyla vakit geçirmeye oynuyor. Yapılan değişikliğe bakar mısınız? Ümit Karan çıkıyor, Nonda giriyor. Hücumu hiç düşünmeyen Galatasaray'da hücum adamı değişiyor. Yani 1-0 riskli bir sonuç bizim acele gol atmamız lazım.' Yahu sen hücuma dönük futbol oynamıyorsun ki! Nonda ile Ümit Karan'ı değiştiriyorsun. Sen 1-0'ın üzerine yatmaya uğraşıyorsun. O zaman senin yapacağın şey çift santrfordan, tek santrfora dönüp, Ümit Karan'ı mı çıkarıyorsun yerine ikinci ön libero olarak Hakan Balta'yı oyuna almak. Hayır, Nonda. Ne işe yarayacak Nonda? Savunmada oynayan, vakit geçiren, oyunu öldüren, santrayı geçmeyen Galatasaray'da Nonda ne işe yarayacak? Belli değil. Ha diyorsun ki 'savunmaya çekilmenin riskli olduğunu gördüler, oyunu yeniden Trabzon sahasına intikal ettirecekler, yeniden hücuma dönecekler.' Tamam o zaman Ümit Karan-Nonda değişikliği mantıklı. Kim çıkıyor oyundan Arda!.. Galatasaray takımında topu ileriye gönderen, oyun kuran bir tane adam var. Nonda oyuna girdikten sonra onu da oyundan alıyorlar. İyice koparıyorlar geri ile ilerinin arasını. Nonda'yı oyuna alarak hücumu düşünüyorsan ve üstüne de Arda'yı oyundan alıyorsan kim girer oyuna? Kenarda bir tek Hasan Şaş var. O girer. İleriye top atacak, top taşıyacak. Hayır. Hakan Balta'yı alıp, savunmaya çekildi. O zaman Nonda ile Hakan Şükür ne olacak? Mantığı yok, düşüncesi yok. Aptalca değişikliklerle o kötü Trabzon'a maçı vermeye uğraşıyor Galatasaray... Ve bu işleri yapanlar sezon sonuna kadar gidecek. Bu kafayla Belediye'yi yenecekler, bu kafayla Sivas'ı yenecekler, bu kafayla Fenerbahçe'yi yenecekler!..



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Zico aldandı   / 15-04-2008
 Kimin başkanı!   / 10-04-2008
 Aynaya baksınlar   / 09-04-2008
 Cesaretli olmalı   / 08-04-2008
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008


 
Sezgin devam etsin!
Büyük para dönüyor
Hangisi Avrupa'da oynar!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Müthiş teklif
Fenerbahçe' nin gelecek sezon...
Van Gaal' den mesaj:...
"Henüz AZ Alkmaar ile ipleri...
Kadlec' e onay
Ertuğrul Sağlam' ın geçen hafta...
Önce Giray
Bordo-mavili yönetim Giray için...