Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Tüm Türkiye Fener'i tutmalı

Bu yorumdan Chelsea karşısında Fenerbahçe'yi desteklediğiniz sonucunu çıkartabilir miyiz?
Her Galatasaraylının Fenerbahçe'yi desteklemesi lazım. Her Türkiyelinin de Fenerbahçe'yi desteklemesi lazım. Çünkü Galatasaray'ın geleceği de Fenerbahçe'ye bağlı, içeride dışarıda; Türkiye'nin geleceği de Fenerbahçe'ye bağlı. Ben çok mantıklı konuşuyorum. Tabii insanların duyguları var ama duygular mantığın önüne geçerse sen biraz geri zekalı olursun. Duygularının esiri bir zavallı olursun. Chelsea'nin Fenerbahçe'yi yenmesi bana niye zevk verir? Çünkü ben Fenerbahçe'yi yenme ümidimi yitirmişimdir de ondan. O zaman zevk verir.
3 gün sonra Galatasaray, Fenerbahçe ile oynayacak Ali Sami Yen'de. O zaman soruyorum: Chelsea'yi elemiş ve yarı finale kalmış Fenerbahçe'yi yenmenin mi zevki büyük, Chelsea'den tokadı yemiş, Türkiye'ye dönmüş, Fenerbahçe'yi yenmenin mi zevki büyük, Galatasaraylı olarak!..

YENMEK DAHA KOLAY
Neresinden bakarsan bak, biraz düşüncesi, biraz izanı, biraz mantığı olan Galatasaraylının böyle düşünmesi lazım. Ama aşağılık kompleksi olursa, 'Benim artık 2000'lerdeki gibi Galatasaray olmama imkan yok. Ben bitmişim. Artık ben zavallı adamım. Benim için tek mutluluk Fenerbahçe'nin yenilmesi, Fenerbahçe'nin hezimete uğraması... Onun için ben Galatasaraylı da değilim aslında. Anti Fenerli bir adamın. Benim için futbolda mutluluk bu' diyorlarsa banane... Ben bu değilim. Benim böyle bir düşüncem yok. Ben Galatasaraylı olarak Ali Sami Yen'de Chelsea'yi elemiş, yarı final oynamaya hazırlanan Fenerbahçe ile oynamak isterim. Çünkü o Fenerbahçe'yi yenmek daha kolay. Adamın aklı Galatasaray maçında değil, Avrupa maçında olacak. Ayrıca Fenerbahçe'yi yendiğin zaman Avrupa yarı finalistini yenmiş olacaksın. Çeyrek finalde elenip, dönmüş bir takımın değil. Maddi de manevi de Fenerbahçe'nin Chelsea'yi geçmesi benim lehime...

_İki takım arasında kin davası oluştu galiba. Galatasaray'ın Avrupa'da başarılı olduğu dönemde de birçok Fenerbahçeli, rakiplerini desteklemişti.
Öyleydi... Onlar çıkardı zaten bu işi ama o zaman haklıydılar. O Galatasaray'ı geçmenin imkansız olduğunu biliyorlardı. 4 sene üst üste şampiyon oldu Galatasaray. Ezdi her senesinde. UEFA şampiyonu oldu, Süper Kupa şampiyonu oldu. Fenerbahçe ezildi. Galatasaray'ın böyle bir ezikliği yoktu ki!.. Ama demek ki artık var.

- DEVAMI YARIN -



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Lüzumsuz bir hazırlık maçıydı   / 02-04-2008
 Şampiyon belli   / 01-04-2008
 Bir kişi çıkmaz   / 26-03-2008
 Süreç başladı   / 25-03-2008
 Tüzük değişmeli   / 19-03-2008
 Meydan okuyorum   / 18-03-2008
 Fark atar   / 12-03-2008
 Fener mucizesi   / 11-03-2008
 Seçim hesapları   / 05-03-2008
 Heykeli dikilmeli   / 04-03-2008


 
Cesaretli olmalı
Tüm Türkiye Fener'i tutmalı
Galatasaray'ın lehine
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Sözün bittiği yer
Sarı-lacivertliler, Şampiyonlar...
Rota yabancı
Sarı-kırmızılılar; Van Gaal,...
Mazeret kalmadı
"Ligde her hafta sıralama...
Samba vakti
Bordo-mavili yönetim, Mehdi ve...