Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Alyans Adam

Anneannemin bulunduğu bir ortamda değil maç seyretmek, futbolun Fu'sundan bile söz etmeyecektim hesapta. Anam ısrar edince kıramadım. F.Bahçemin golü erken geldi şükür ki. Alex daha on dakika geçmeden yaptı yapacağını. Lakin golle beraber anneannemin garip soruları da başladı. Yeğenlerim de sözlüye kalkmış talebe titizliğiyle yanıtlıyorlar o fuzuli soruları.

BUYURUN DİNLEYİN
- Hişşşt Onuuuur - Buyur anneanne? - Köşe minderi mi attı golü? - Köşe minderi de kim anneanne? - Hep o bayraklı direğe gidip depik vuran asker tıraşlı kara oğlan

TOPU KİM KESTİ?
Küçük yeğen Emir Can kavrıyor durumu - Anneanne, spiker köşe minderi demiyor. "Köşe gönderi" diyor, korner direği yani. Adamın adı Alex 3 dakika geçmiyor bir bomba daha patlatıyor anneannem - Rahmetli deden mahalle veletlerinin cam kıran toplarını kesince "faşist dede" takmışlardı adını. - Ne alaka? - Televizyonda da yarım saatte en az 4-5 top kestiler bak. İbrahim denen çocuk da kesti, o tello mu, tillo mu ne kesti, hemen hemen hepsi kesti topları Yine küçük yeğen yetişiyor imdada. - Anneanne topu kesmek dediği çakıyla bıçakla kesmek değil. Pas vermek demek. - Aman iyi tamam - (gülerek) Hani bazen de söküyorlar topu. Dikişlerini mi alıyorlar sanıyorsun öyle söylenince? Hepimiz kahkahayı basınca kızıyor anneanne - Eğlenin bakalım eğlenin. Kurt kocayınca maskaranız oldu tabii.

ALYANS NERELİ
O sırada tuhaf bir pozisyon oluyor şişe dibi gözlükleriyle bizim göremediğimiz detayları yakalıyor yaşlı kadın hayret ki. - O alyans dediğiniz adam nereliydi? - Herkesin adını da yanlış söylüyorsun be canikom. Alex adamın adı alyans değil. Brezilyalı - Yabancı yani - Evet çok uzak diyarlardan - Adam dağdan geldi bağdakini kovalıyor baksana. Devletin polislerini itip kakıyor - İtmiyor anneanne. Yine korneri atacak ama gerinemiyor. Azıcık daha kenara kaçılsınlar istiyor. - "Atma" demiyorlar ya. Görev icabı öylece duruyor yavrucaklar. O sırada annem de koltuk çıkıyor kendi anasına - Anneannen doğru söylüyor oğlum. O polis çocuklar orada kalkanlarıyla korumasalar korneri atanlar kafalarına neler neler yer. Sanki olacağı bilmiş de konuşmuş gibi oluyor anam. Alex korner atayım derken yabancı bir cisim çarpıp boylu boyunca uzatıyor kaptanı yere.

KÜÇÜK BÜYÜK
İkinci yarıda foto muhabirleri polislere nazire yapar gibiydi. Bu kez onlar Alex'in kornerini engeller gibiydi. Malum maç büyük, ilgi büyük saha içi meslektaş kalabalığı da büyük. Bu büyüklüklere sığmayacak olanlar ise futbolcuları hedef tahtası sanıp kafalarına gözlerine bir şeyler atan küçük beyinliler. Bu arada farkındaysanız maçla ilgili 3 cümle olsun kurabildim çünkü 2. yarı anneannem kaza namazı kılmaya içeri odaya gitti. Gerçi anlatacak ne var, 3 pasta golü yedik oturduk aşağıya diyordum kiii, Allah etmeye anneannemin namazını bozacak kadar kocaman bağırdık 'alyans adam"ın yani Alex'in 2. golünde. "Heyyooooo"



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Eyy Baba Sultan!..   / 22-03-2008
 Zemin kötüydü   / 17-03-2008
 Pes Tel Manisa   / 10-03-2008
 Espanyolaaaa!..   / 05-03-2008
 Doldur boşalt   / 02-03-2008
 Sarı kırmızı maç   / 28-02-2008
 Harakiri   / 24-02-2008
 Antibiyotik   / 21-02-2008
 Canlı Bomba   / 16-02-2008
 Yendik yuğrum!..   / 11-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Dev adım
Alex' in iki golüyle galibiyete...
Götz işe koyuldu
G.Saray' da Kalli' nin...
Yolun sonu
Maçı kazandıracak oyuncularının...
No prestij
Yanal karşılaşmayı film gibi...