Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Pes Tel Manisa

Manisa Tarzanı'nı hayal meyal hatırlıyorum. O zaman pek de adı edilmeyen 'çevreciliğin' önder adamlarından biriydi rahmetli. "Ormanlara kıymayın, ağaçları yakmayın, doğayı harcamayın" diye bas bas bağırırdı ama boşaaa!..

Ah Yılmaz hocam
Dün saha kenarında biteviye bağıran Yılmaz Vural'ı görünce Manisa Tarzanı'nın nafile haykırışları geldi hatırıma. Yerinde zıplayıp, başını kaşını oynatıp bazen sahaya girecek gibi deviniyordu Yılmaz Hoca. Lakin Vestel Manisalı oyuncular onun dediklerini değil kendi bildiklerini okudular. Öyle olunca da ortaya dökülen, ilk yarıda kalesinde 3 gol gören bir konuk ekip çıktı.

2 çaktı hep baktı
Mızraplı çalgıların üst sırasında epey kalın olan tele "pes teli" der müzisyenler. Oradan akort alan şarkıcı hafiften girizgah yapar, nakarattan önce meyana tırmanır, yukarılara çeker sesini. Ondan sonra da pes tele pek iş düşmez çalgılarda. Dün izlediğimiz Vestel Manisa aynen de o "pes tel" gibiydi. Bir iki kez çıktı, çaktı ama sonrası haybe.

Selçuk Yula
Maç öncesi FBTV'deydi gözüm. Selçuk Yula uzun uzun cümlelerle yorumlar yapıyordu kulak kabarttım. Yazılarını zaten keyifle okuduğum sevgili Selçuk kardeşimin söyledikleri de harika şeylerdi. Kulübün alt yapıları, tesisleri tamamlarken nasıl bir strateji uyguladığını anlatıyordu. Aziz Başkan ve ekibinin malum çevrelerden gelen "Hani sportif başarı?" sözlerine kulaklarını tıkayıp, "önce kurumsal, sonra sportif devrim" prensibini asla terk etmediklerini anlatıyordu. O yıllardaki Fikirtepe'den, Dereağzı'ndan, Samandıra'dan ve yenilenen stattan söz ederken dudaklarından bal gibi cümleler akıyor, "Her yer şantiyeye dönmüştü. Meyveler şimdi toplanıyor" diyordu.

Tesis ve yetenekler
Bunca güzel yapılar, tesisler sonunda ürünler verdi gerçekten de. "Bas parayı al en iyi yabancıyı at havayı olur mu?" diyenlere "çatlayın" derim başka bir şey demem. Bu Uğur Boral, Gökhan Gönül, kaleci Volkan, Serdar, Selçuk ve daha bir dolu memleket evladı Roma'dan, Lizbon'dan, Rio'dan gelmedi di mi? Asla unutmayacağımız kaptanımız Ümit'i, Tuncay evladımızı, Serkan'ı, Yusuf'u diğerlerini de anımsatırım. Cimbom'da bile en iyi futbolcu bizden gitme Servet, yalan mı?



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Espanyolaaaa!..   / 05-03-2008
 Doldur boşalt   / 02-03-2008
 Sarı kırmızı maç   / 28-02-2008
 Harakiri   / 24-02-2008
 Antibiyotik   / 21-02-2008
 Canlı Bomba   / 16-02-2008
 Yendik yuğrum!..   / 11-02-2008
 Tırnakla söktük   / 04-02-2008
 Dualar kabul oldu   / 28-01-2008
 İnanamadık gollere   / 23-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Asist kralı
Brezilyalı yıldız, Vestel Manisa...
Ümit coştu bir kere
Kayseri' yi de boş geçmeyip toplam...
Sağlam geliyor
İlk 25 haftalar baz alındığında...
Sadece skor
Takımının Kasımpaşa önündeki...