Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Aslan'a piyango

Ankara'daki Gençlerbirliği maçında mağlup olan kadrodan sürpriz olarak aylardır oynamayan bir Okan Buruk vardı sahada. 'Ahmet hoca, vardır bir bildiğin. Maçın seyrine göre söylerim düşüncemi' dedim. Beşiktaş'ın İstanbul BŞB'ye yenilmesi ile dün Galatasaray'ın alacağı galibiyet çok önemliydi. Denizli'nin, ligdeki yerine baktığımızda, küme düşme tehlikesini atlatmış. Böyle rahat ve korkusuz takımlar her zaman tehlikeli ve sürpriz sonuçlar alabilirler. İlk 15 dakikaya baktığımızda her iki takım da ortada bir oyun sergiledi. İlk şut girişimi Sabri'den geldi, o da etkisizdi. İlk etkili atak duran toptan, o da Hakan'dan. Volkan, kafaya nokta atışı yaptı ama kaptan, değerlendiremedi. Bu gol olsa Aslan canlanacak gibi ama hiç de o görüntü yok. Demeye kalmadı, Sezar arkadaşı Hasan'a 'alda at' dercesine verdi, Galatasaray defansı adeta uykuda yakalandı. Hasan 24'te düzgün vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. 'Bu da Galatasaray'ı kendine getirmez ise ilerleyen dakikalar zor geçer' diyordum. Hemen akabinde Emre'nin köşe atışından gelen vuruşunu Denizli defansında Güray önledi. 32. dakikada solda Ümit-Arda paslaşmasını Arda çok güzel kesti. Bu maçın sürpriz ismi Okan ön direkte topla çok iyi buluştu ve beraberlik golüne imza attı. Böylece Ahmet hocanın bildiği ortaya çıktı. Aslanları canlandıracak gol gelmişti artık. 12. adamını da arkasına alarak, baskılı oyun için her şey mevcuttu. İlk yarı Aslan uykuda idi. Kanatları ve hücum gücü çok zayıf, pozisyon zenginligi yoktu. Orta alanda yine etkili pas ve ileriye ara pasları yoktu. İkinci vitesten 3 ve 4. vitese geçemeyen bir otomobil gibi tekledi durdu.

Nonda oyuna geç alındı
47'de kaptan Hakan sol ayağını topa tam oturtamayınca gol kaçtı. 65'te Topal sol ayağıyla güzel vurdu ama Souleymanou topu kornere atarak gole izin vermedi. Galatasaray baskısı artmıştı ama defansında inanılmaz boşluklar vardı. Bu da Denizlispor'a 2-3 kez kontratak şansı verdi. Bunları da yine tanıdık isim Mehmet Topal engelledi. Nonda oyuna geç alındı. Bence, Ahmet hoca Arda yerine Sabri ya da Volkan'ı cıkarmalıydı. Gecenin en etkili ismiydi Arda. Bu değişiklik kesinlikle taktiksel hataydı. Artık maçın son anlarına gelinmişti. Denizli kalesinde devleşen Souleymanou, Volkan'ın ortasında Ümit Karan'ın anlaşılmaz kafa topunu elinden kaçırdı. Ve ona en yakın Servet, topa dokununca sahalarımızda ender görülen bir gol ortaya çıktı. O dakiya kadar süper oynayan Souleymanou, elleriyle maçı Galatasaray'a sundu. Sonuç olarak; kâbus dolu bir gece... Souleymanou'nun ellerinden Aslan'a çıkan piyango uzun süre hafızalarımızda kalacak, ilerleyen haftalarda çok konuluşacak.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İyice düşünün!   / 20-03-2008
 Atan ve tutan   / 16-03-2008
 Galatasaray ipi göğüsler   / 13-03-2008
 Kazanma arzusu   / 09-03-2008
 Yorgun savaşçı   / 03-03-2008
 Hayat öpücüğü   / 28-02-2008
 Neredesin Hasan?   / 21-02-2008
 Hiç fark etmez   / 19-02-2008
 Çook ararsın   / 14-02-2008
 Aslan yürekli Türk çocukları   / 10-02-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Nakavt hazırlığı
Derbilerdeki üstünlüğü ile...
Mucize sonuç
Barış, Sabri, Volkan ile Ümit...
Özür dilerim
"İki eliyle bana sarılan rakibimi...
Trabzon geleneği
Maça hızlı başlayan Kaplan, 6' da...