Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Atan ve tutan

Galatasaray, Ankara'ya mutlak galibiyet için gelmişti. Stres oranı yüksek, iki takım açısından da büyük önem taşıyan karşılaşmada Kalli'nin ayağındaki rahatsızlıktan dolayı bulunamaması Cimbom için handikaptı. Ahmet Akcan ve Burak Dilmen takımın başında olsalar da sonuçta futbol taktiksel disiplin gerektiren performans ve takım sporudur. Sahada maçı kazanan oyuncunun ortaya koyduğu mücadele ve performansıdır ama teknik adam takımın başında olmadığı zamanlar oyuncuları motive etmek güç iştir, hatta çok zordur. Bir de buna Yenikent ASAŞ Stadı'nın '2. Lig maçı' oynanıyor görüntüsü veren sahası ve kötü zemini eklenince Ankaraspor'a ters motive etkisi yapar diye düşünmedim desem yanlış olmaz. Maça iki takım da istekli başladı. Henüz 3. dakikada kaleci Aykut atılan topa kötü bir zamanlama yapınca De Nigris'in gol pozisyonuna girmesine neden oldu. Penaltı kokan pozisyonu G.Saray takımı savuşturmayı bildi. Ankaraspor 4-4-2 gibi oynuyor gibi gözükse de Mehmet Yılmaz'la De Nigris'e Tita desteğe gelince 4-3-3'e dönüyorlar. Teknik kapasiteleri yüksek bir ekip.

Aykut, Ümit ve Topal yetti
Galatasaray'da Mehmet Topal dışındaki oyuncular orta sahaya geri dönüşlerde zorlanıyor. Bu da oyunun başında Ankaraspor'un gol pozisyonlarına girmesini kolaylaştırdı. Aykut 7. dakikada Mehmet Yılmaz'ın kafa vuruşunu çok güzel kurtararak bir önceki hatasını telafi etti. İlk on dakika Ankaraspor daha etkili ve gol pozisyonuna giren takımdı. G.Saray daha çok kontratak düşündü. Defansta kapılan toplar Nonda ve Ümit'in ayağına atılırken, Nonda ve Arda aralara girip etkili olmaya çalıştı. Nonda, 22. dakikada Ümit'in pasında kaleciyle karşı karşıya kaldı. Ama atamadı. Ona hiç yakışmadı. Neden yalancı bir feyk atıp da sonra vurmayı denemedi anlamadım. 25'te Nonda, golü kaçırmanın verdiği stresle bu kez vurmayarak topu Ümit'e çıkardı. Ümit de G.Saray'ı öne geçirdi. Ümit ne kadar iyi bir golcü olduğunu bir kez daha gösterdi. İkinci yarıya Ankaraspor iyi başladı. Sabri ve Hakan'ın arkalarına atılan toplarda Servet ve Emre adamlarıyla oynadıkları için bu ikilinin arkasına sarkan oyuncular kontrol edilemiyor. Buna acil çözüm bulunmalı. Lincoln'ün ceza sahası içinde düşürülüşü penaltıydı. Ama Yunus Yıldırım ilk yarıda Ankaraspor'a vermediği penaltıyı bu posizyonu da vermeyerek adeta günah çıkardı. 70'ten sonra Ankaraspor yorulmaya başladı. "Zor anlar Ankaraspor'u bekliyor" derken, Servet inanılmaz bir ıska geçince Tayfun golle burun buruna geldi. Ancak Aykut'un topa uzanan elleri maçın kaderini belirledi. Servet bu dakikaya kadar hatasızdın ama bunu nasıl yaparsın arkadaşım? Galatasaray'da kaleci Aykut ve Ümit Karan günün adamlarıydı. Buna Mehmet Topal'ı da ekleyebiliriz. Bir dip notta Ankaraspor için; Bu takıma puan tablosundaki bu sıra hiç yakışmıyor. Ankaraspor daha iyi yerlerde olmalı. Sonuç: Bir atan bir de tutanın iyi olunca futbolda kazanmaman imkansız.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Galatasaray ipi göğüsler   / 13-03-2008
 Kazanma arzusu   / 09-03-2008
 Yorgun savaşçı   / 03-03-2008
 Hayat öpücüğü   / 28-02-2008
 Neredesin Hasan?   / 21-02-2008
 Hiç fark etmez   / 19-02-2008
 Çook ararsın   / 14-02-2008
 Aslan yürekli Türk çocukları   / 10-02-2008
 Lincoln yetersiz   / 08-02-2008
 G.Saray istedi   / 16-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Tansiyon artırmaz
Basının yorumu: Chelsea tur için...
Zirveye tek çivi
Aykut' un önemli kurtarışlar...
Koltuk bizim
Zirveyi emanet verdiklerini...
Üzülecekler
"Gökdeniz' i satınca Beşiktaş' ın...