Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Çakar bir daha konuşamaz

Aslında maç öncesi birçok kişinin Fenerbahçe'nin turu geçeceğine dair inancı yoktu.
Mesele bu değil, mesele benim meslektaşlarımın iki yüzlü olmaları. Kendi yürekleri konuşmaya yetmediği için konuşanları da susturmaya uğraşıyorlar. Türk medyasında hep böyle ortadan konuşacaksın. Türk meydasında tahmin ortadan konuşarak yapılır. Onun için de hiçbir tahmin yazısı okunmaz, hiçbir ön yorum okunmaz. Çünkü hepsi aynı şeyi söylerler. Yüreksizdirler, hepsi korkaktırlar. Hepsi afyon yutmuşlardır. Okurlarına da afyon yutturmaya uğraşırlar. Ahmet Çakar gibi çıkanlara da böyle karşı çıkarlar. Ahmet Çakar bir daha "Ben bikini giyerim" benzeri laflar edemez. Terbiyeli maymuna döndü.
Görüyorum, ne yazık ki!.. Ama beni hayat boyu döndüremeyecekler. Ben düşündüğümü söylemekte kararlıyım. Dediğim olur olur, olmaz olmaz o ayrı. 'Ya olmazsa' diye ben lafımı, düşüncemi değiştirmem. Benim görevim yorumcu olarak, olmadığı zaman niye olmadığını anlatmak. 'Ben şöyle demiştim, olmadı. Çünkü şunlar şunlar oldu hesapta olmayan. Şunlar şunlar şunlarda da ben yanıldığımı gördüm.' Bitti, bu kadar basit. Spor iddiadır. O zaman da konuşurken, iddialı konuşmaktan daha normal bir şey var mı?

HER ŞEY OLABİLİR
Fenerbahçe'nin finale kalması konusundaki görüşleriniz bu kadar net mi? 'Kellemi keserim' diyecek kadar imkânsız mı görüyorsunuz?
Tabii... Kellemi de keserim, bikini de giyerim, monokini de giyerim Fenerbahçe finale kalsın. Ama bütün bunların hepsi 'Fenerbahçe finale kalamaz' demek değil. Benim düşüncem kalamayacağı şeklinde ama futbol tarih boyu her türlü düşünceyi yanılttığı için çok sevilen, çok popüler bir spor. Futboldan sonra en popüler spor hangisi; basketbol. Los Angeles Lakers'ı getir, Beykoz'la oynat. 100 maç yapsınlar, 100'ünü de Lakers kazanır. Ben hakikaten kellemi keserim, Beykoz kazanırsa bir tanesini... Basketbolda böyle bir şey yok. Ama futbolda Dünya Şampiyonu Arjantin Milli Takımı'nı getir, İstanbul'da, Feriköy ile oynat. 100 maç yapsınlar, 1 maçı Feriköy kazanabilir. Futbolun farkı bu. Futbolda öyle akla hayale gelmez şeyler olabiliyor ki hiç ummadık bir takım, hiç ummadık bir takımı yenebiliyor. Basketbolda yenemez, voleybolda yenemez. Başka hiçbir takım sporunda böyle bir şey söyleyemezsin.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Seçim hesapları   / 05-03-2008
 Heykeli dikilmeli   / 04-03-2008
 Asla affetmem   / 28-02-2008
 Korkak ve tabelacı   / 27-02-2008
 Özhan'cı olurum!   / 26-02-2008
 Kartımı çöpe attım   / 20-02-2008
 Seçilmedi atandı   / 19-02-2008
 Türkiye bitmiş   / 13-02-2008
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008


 
Fener mucizesi
Yürekleri yetmiyor
Çakar bir daha konuşamaz
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yola devam
Aziz Yıldırım' ın Avrupa...
Aslan parçası
Linderoth' un sakatlanmasından...
Bermuda şeytan üçgeni
Süper Lig' in lideri Beşiktaş' ın...
Büyük tehdit
"Gitmeme izin vermezseniz oynamam"...