Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Güzel bir mucize olur

Fenerbahçe de Sevilla da Şampiyonlar Ligi maçını bekliyor, hazırlıklarını bu maça göre yapıyor. 'Fenerbahçe'nin şansının yüzde 20' olduğunu söyleyenler var. Siz Fenerbahçe'nin şansını nasıl görüyorsunuz? Zico kimi dinlendirirse dinlendirsin, Fenerbahçe'nin bu savunma ile başarılı olması zor. Fenerbahçe'nin Sevilla'da maç kazanması Fenerbahçe kalecisine bağlı, bir de Sevilla'nın futboluna bağlı. Ankaragücü gibi sıradan bir takımın darmadağın ettiği bir savunma ile çok zor. 4 gol kurtardı Serdar. Net. O savunma Sevilla'ya karşı oynayacak şimdi? Nasıl olacak? Yani Türkiye adına çok hoş bir mucize olur, Fenerbahçe'nin tur atlaması.

ZİDANE KAYBOLDU
_Derbinin en çok konuşan konularından birisi de Volkan'ın küfür ettiği gerekçesiyle Lincoln'e saldırmasıydı. Milli Takım'ın kaleciliğine kadar yükselen bir kalecinin, bu hareketlerde bulunması nasıl açıklanır? Çok yanlış. Tasvip edilir yanı yok. Bir an için öfkelenirsin tamam ama ondan sonra üstüne saldırmaya devam etmek, tekme atmak, bilmem ne!.. Sen Milli Takım'a yükselmiş, neredeyse hem Fenerbahçe'nin, hem Milli Takım'ın kaptanı olacak bir düzeye gelmiş bir adamsın. 'Bu nasıl bir harekettir' anlaşılır gibi değil. Bunun izahı yok. "Bana küfür etti" demekle iş bitmiyor. Zidane da "Küfür etti" dedi ama biten Zidane'ın futbol hayatı oldu. Materazzi oynamaya devam ediyor. Bunun izahı da yok, tasvip edilir yanı da yok. Orada mesela "Volkan'ın kırmızı kartı doğru. Lincoln'e eyyamcılıktan sarı kart gösterdi" diyorlar. Sureti Hak'tan görülecekler ya!.. 'Bak biz Galatasaray'ın kartlarını da eleştiriyoruz.' Hayır. Kalenin içine giderek topu almak hakemlere verilen 'sevinci aşırılaştırmak' yorum hakkının içine girer. Bu kadar kritik bir maçta, bu kadar kritik bir dakikada böyle bir hareket yaparsan sarı kartı görürsün.

LİNCOLN HAK ETTİ
Sen maçın uzatma dakikalarında gol atıp, rakibini elersen, ondan sonra topu kalenin içinden almaya koşarsan, rakip kaleciyi tahrik edersin. Onun için gayet açık. Herhangi bir lafa, küfüre falan gerek yok. Lincoln'ün kalenin içine koşup topu almaya teşebbüs etmesi sarı kart. O gol mesela beraberlik golü olsa ve kalan bir dakika içinde Galatasaray'ın 1 gole daha ihtiyacı olsa, Lincoln'ün kale içine koşmaya mazereti var. Topu bir an evvel santraya getirip bir gol daha atmak için. Ama Galatasaray'ın gole ihtiyacı yok. Galatasaray o golle Fenerbahçe'yi elemiş. Galatasaray'ın o golden sonra çok yavaş bir şekilde santra yapılmaya ihtiyacı varken, Lincoln'ün kaleye koşturup, topu alması, 'Volkan'a kapak yapmak' demektir. O zaman da Volkan kızar. Volkan'ı kızdırdığı için de Lincoln sarı kartı görür. Ama bu kızgınlığına hakim olamayan Volkan, Lincoln'e tekme atarsa o da kırmızı görür.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Asla affetmem   / 28-02-2008
 Korkak ve tabelacı   / 27-02-2008
 Özhan'cı olurum!   / 26-02-2008
 Kartımı çöpe attım   / 20-02-2008
 Seçilmedi atandı   / 19-02-2008
 Türkiye bitmiş   / 13-02-2008
 Kalli sonuncu   / 12-02-2008
 Yanlış yaptı   / 06-02-2008
 Cinayet gibi   / 05-02-2008
 Beşiktaş favori   / 30-01-2008


 
Heykeli dikilmeli
Güzel bir mucize olur
Çok hoşuma gitti
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Yengeç istedi
Brezilyalı hoca, futbolculara "O...
Feldkamp sertleşti
Alman hoca, ligi zora sokan...
Yeni başladık
"Zirve, güzel duygu. O sevinç maç...
Sözleşme krizi
40 milyon YTL borcu indirmeyi...