Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Hayat öpücüğü
Kupa derbisinde G.Saray çok üstün oynadı. Kalli satranç ustası gibiydi Cüneyt Çakır bence çok iyi bir maç yönetti. Kuralları harfiyen uyguladı


UEFA Kupası'nda Leverkusen'e elenen, ligde Kasımpaşa'ya yenilen Galatasaray, Ali Sami Yen'de Fenerbahçe ile oynayacağı Fortis Kupası derbisi öncesi hayata dönmek isteyen hasta gibiydi. Kazanıp, hayat öpücüğüyle nefes almak istiyordu. Feldkamp, hücuma ve gole dönük bir ilk onbir sahaya sürdü. Galatasaray maça çok hızlı başladı. Daha ilk saniyelerde Hakan Şükür'ün nefis vuruşunu Volkan aynı güzellikte çıkarmasa karşılaşmaya 1-0 önde başlayacaktı. Galatasaray takım olarak "bu maçı alacağız" görüntüsündeydi. Nitekim 4 dakika sonra Hakan, Ümit Karan'ın asistini çok iyi takip edip, sol ayağıyla Volkan'ın soluna gölü bıraktı. Kaptan rotayı çizmişti.


Fenerbahçe tıkandı
Sarı-kırmızılılar sahanın her yerinde baskıyı çok etkili yaptılar. Fenerbahçe sadece Kezman ve duran toplarla gol aradı. İlk yarıda Cimbom, takım olarak bütün hatlarıyla oyunu rakip alana yıktı. Defansı orta saha çizgisine taşıdılar. Sarı kartı olan Lugano hakem Cüneyt Çakır'ın "gözüne gözlük" dercesine el hareketi yapınca ikinci sarıdan oyun dışı kaldı. Bu hiç de iyiye alamet değildi Fenerbahçe için. Galatasaray, Fenerbahçe'nin atak ve gol yollarını dün bütünüyle tıkadı.

Gökhan berbat etti
Lincoln, Hakan Şükür, Arda ve Ümit Karan verkaçlarla sayısız gol pozisyonuna girdiler. Bu durum Fenerbahçe açısından hiç hoş değildi. Kadro üst düzeyde yetenekli oyunculardan kurulu olduğundan bir kişilik eksikliği taşımakta zorlandılar. Kaleci Volkan kurtardıgı gol pozisyonları, Gökhan da attığı gol dahil oynadığı oyunla takımın en iyileriydiler. Beraberlik golünü atan Gökhan 'acemice' zaman kazanmaya yönelik, sportmenliğe aykırı davranınca 2. sarı karttan oyun dışı kaldı.

Kalli'nin hamlesi
Kalli iyi satranç oynadığını ortaya koyarak hemen Song'un yerine Nonda'yı sahaya sürdü. Bu akıllıca değişiklik meyvesini verdi. Ümit'in golünde Nonda'nın inanılmaz asisti vardı. Hakeme gelince, Çakır ailesinin genlerinde iyi hakemlik olduğu her haliyle belliydi. Cüneyt Çakır mükemmele yakın maç yönetti. Cesur kararlar verdi. MHK'yi doğru seçim yapmış olduğu için kutluyorum. FIFA'nın öngördüğü ve kitaba yazdığı, ısrarla uygulayın dediği tüm kuralları uyguladı.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Neredesin Hasan?   / 21-02-2008
 Hiç fark etmez   / 19-02-2008
 Çook ararsın   / 14-02-2008
 Aslan yürekli Türk çocukları   / 10-02-2008
 Lincoln yetersiz   / 08-02-2008
 G.Saray istedi   / 16-01-2008
 Her Takım Rizespor Gibi Değil   / 13-01-2008
 Bu neyin hazırlık karşılaşması?   / 10-01-2008
 Aynı tas aynı hamam   / 06-01-2008
 Hatalar dizisi   / 05-01-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Katledildik!
Alex' i neden atmadı? ...
Unutulmaz maç
Leverkusen ve Kasımpaşa...
Derbi son şans
Kartal, kupaya veda ederek çok şey...
Avrupa için
"İntertoto Kupası' na katılmak...