Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi

Geçen hafta yazdığım "Golcüsüzlük Fener'i Sevilla'ya eletecek" yazımdan sonra çok miktarda mail aldım. En hoşuma giden tarafı beni eleştiren maillerde bile son derece "şık ve nazik" bir üslubun kullanılmasıydı. Okurlarım ile aramdaki bu seviyeli bağ hoşuma gitti. Bir konuya açıklık getirmek için bu yazıyı yazmak zorunda hissettim kendimi. Bazı genç arkadaşlarım "Hocam şimdi mi aklınız başınıza geldi? Bu saatte gelecek santrfor Fener'e ne yapar ki?" diye soruyorlardı. Ben, Fener'e bu yıl alınması gereken santrforlar konusunda Fotomaç'ta ve İddialı Yorum programımda sadece 2 öneri yaptım bugüne kadar. 17.11.2006'da Cardozo'yu önermiştim. Arjantin'de Newell Old Boys'ta idi o zaman. Sadece 1.
2 milyon dolara 1.93'lük, hücumun her tarafında oynayabilen ve de sol ayaklı bir santrforu olacaktı Fener'in. Hemen ardından, onunla birlikte oynaması için de Yakubu'yu önermiştim. (21.03.2007 tarihli yazım) Yani yaklaşık 1 yıl önce ve daha iş işten geçmemişken bu isimleri telaffuz etmiştim. Beraber oynadıklarında tozu dumana katacak bir 2'li idi bence. Fener, Cardozo'yu almadı. Adam tam 6 milyon dolara Benfica'ya gitti ve Şampiyonlar Ligi'nde takımını sırtladı. Şu an 10 milyon dolardan aşağı değil fiyatı. Yakubu da Everton'a gitti. Takımı resmen uçurdu ve şu anda 9 golle Everton'ın en çok gol atan adamı. Sevgili Fenerbahçeliler; ben 2 gün önce değil, 1 yıldan daha fazla bir süredir, bu takımın Avrupa vizyonunu sırtlayabilecek golcüleri, hem de bir arada oynayabilecek oyuncuları 'Kubilay Analiz Ekibi'nin yüzlerce oyuncuyu izleyen arşivlerinden ve görüntülerinden yaptığımız analizlerle ve bizzat izleyerek buldum ve önerdim. Ama yönetim kendi tasarrufunu kullandı. Bu yolda gitti. Elbette para ve o paranın kullanım hakkı onlarındır. Dr. Gürkan diyor ki; Alanya'ya 10 gol atmak, golcü takım olduğunuz anlamına gelmez. Çünkü o maçta aklınız fikriniz gol atmaktadır. Bu nedenle de maç başına gol ortalaması 1.5'un altında olan Alanya'dan bile 3 tane gol yeme pahasına 10 gol atarsınız. Ben sadece "bugün" değil, çok önceden eksikleri görmüş ve alınması gereken Yakubu ve Cardozo'yu yazmıştım. Takımına maddi manevi sahip çıkan taraftarın Avrupa vizyonunu, "Hücum vitrini" olarak mükemmel sırtlayacak oyunculardı. Ama alınmadılar. Sanırım bu konuda suçlu da ben olmadım bu durumda.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Golcüsüzlük Fener'i Sevilla'ya eletecek!   / 19-01-2008
 Kod adı 3   / 14-01-2008
 Hıncal Uluç haklı mı? Avrupa futbolunda kalite düştü mü?   / 12-01-2008
 Alex'i klonlayın   / 07-01-2008
 Holosko teknik olarak doğru politika olarak yanlış transferdir   / 04-01-2008
 Yattara Fener'i bozar!   / 31-12-2007
 "Fener'e kim çıkarsa farketmez" Lafı Palavradır!   / 18-12-2007
 Duran ve vuran tarife   / 17-12-2007
 Fener'in başarısı sahip çıkılmışlığın sonucudur   / 15-12-2007
 Özür dilerim   / 13-12-2007


 
Benim Fener forvetim Yakubu&Cardozo idi
Fenerbahçe 5 atınca ortalık süt liman oldu mu?
Değil Beşiktaş, kimse 3'lü onamamalı
Nonda varsa sorun yok
İbrahim Şahin
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Hücum mu defans mı
Ligin en çok gol atan takımı ile...
Gökhan' a izin çıktı
Tekliflere açık olduklarını...
Favori Gardner
Yabancı kontenjanı dolu olmasına...
Denis bitiyor
Trabzon' un resti üzerine geri...