Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Kod adı 3

Zico'ya "Arnavut mu acaba? Neden bu inadı" dememe yol açacak bir taktikle Semih arkası Deivid yerine Ali Bilgin ile başlıyor, Deivid'i Sevilla'nın fırtına sol kanat adamı Capel karşısında ne yapacağını merak ettiğim sağ kanadına yerleştiriyordu Fenerbahçe. 4-1-4-1 ile orta alanı Fenerbahçe'ye bırakmama niyetindeydi İstanbul BŞB. Belediye'ye frikik antrenmanı yaptıran 3-5 dakika, Fenerbahçe için standart üstü faul yapmanın bedeliydi. İlk 10 dakikada Edu'nun savunma çıkışı kayıpları Fenerbahçe için korkutucu, duran toptan Lugano'nun kafa vurduğu pozisyona kadar olan bölüm ise kaleci Hasagiç için "Piknik tadında" idi. Uğur'un "Kaçırmak için özel uğraş harcadığı!" pozisyon aslında Fenerbahçe'nin ilk 20 dakikadaki ürkek ve acemi görüntüsünün ifadesi oluyordu. Hal böyle olunca da gol rakip defansın "Komik hatalarına" kalıyor, Hasagiç bu hatayı yapıyor ama Semih kullanamıyordu.

Takviye gerekiyor
"40 metreden daha geniş alanda oynayan takımların gol pozisyonu sayısı yüzde 50 azalır" dememi sağlayan Kubilay Analiz Ekibi verileri bu maçın ilk başlarında Semih'e destek veremeyen, çok geride oyun kuran Fenerbahçe orta sahası ile bir kez daha gerçeğe dönüşüyordu. "Takımın acemiliğine katkıda bulunayım!" diyen Volkan'ın acemi çıkışının gol olmaması Fenerbahçe'nin şansı oluyor, ilk 30 dakikada Fenerbahçe için '0' isabetli şut, '0' korner, '0' gol pozisyonu kamera şakası gibi gelse de, kanat akını yapamayan, ceza alanına dikine pas kullanamayan Fenerbahçe için normal kalıyordu. Bu takım için "Alexbahçe" diye yazdığımda kızan arkadaşlarım, Alex'in yokluğunda gördükleri takımdan sonra bana "Haklıymışsın" mesajları yolluyordu. Aslında, tek forvet ile oynayan, sahasına çekilen bir rakibe karşı Fenerbahçe'nin neden çift ön libero ve tek forvet ile oynadığı cidden sorgulanması gerekendi. Sağ tarafına İbrahim Akın'ı alıp, forvet arkası iki hızlı adama dönen Belediye'ye Zico da savunma önlemi olarak Uğur-Vederson, hücum aksiyonu olarak Kemal-Kazım değişikliği yapıyordu. Bu dakikadan sonra Devid'in Alex'leşmesi, hızlanan Belediye'nin tek ön liberolu Fenerbahçe'ye iki gol atması, 78'de ilk korneri, 82'de ise ilk isabetli şutunu atan Fenerbahçe'nin son 5 dakikada beraberliği kurtarıp teselli ikramiyesi alması kod adı 3'ü değiştirmiyordu. Bu da bir oyun kurucu, bir orta saha sağına adam ve bir de santrfor transferinin gerekliliğiydi.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Hıncal Uluç haklı mı? Avrupa futbolunda kalite düştü mü?   / 12-01-2008
 Alex'i klonlayın   / 07-01-2008
 Holosko teknik olarak doğru politika olarak yanlış transferdir   / 04-01-2008
 Yattara Fener'i bozar!   / 31-12-2007
 "Fener'e kim çıkarsa farketmez" Lafı Palavradır!   / 18-12-2007
 Duran ve vuran tarife   / 17-12-2007
 Fener'in başarısı sahip çıkılmışlığın sonucudur   / 15-12-2007
 Özür dilerim   / 13-12-2007
 Tur hayırlı olsun Fener golü Bella Yenge mi atacak?   / 12-12-2007
 Kırmızı lacivert   / 09-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Şutu unuttu
F.Bahçe formasıyla 17 frikik...
Basinas 1 milyon €
Mayısta sözleşmesi sona erecek...
Majstoroviç anlaştı!
Fransız basını, Beşiktaş' ın...
Acıların takımı
Türkiye Kupası' nda tur şansını...