Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Yattara Fener'i bozar!

Yattara'nın Fener'e gelirse ne yapabileceği her zaman bana sorulan sorulardan biridir. Fikirlerimi söyleyeyim.

1- Bakın bu sene Fener'in yediği gollere. Kendi sağ kanadından, Deivid'in içeri gömülüp yerini kaybetmesinden dolayı çok sıkıntı yaşadığını görürsünüz. 'Santrfor' diye alınan ama benim her zaman "Teknik ve iyi bir oyuncu ama santrfor değil. Bu nedenle hem Fener'i santrforsuz oynatıyor, hem de sağ kanadın savunma fonksiyonunu azaltıyor'' diye eleştirdiğim Deivid bile savunma anlamında Yattara'nın yanında "Ferdinand hatta Cannavaro" kalır.
Dolayısı ile alındığında sağ kanada koymak dışında fazla seçeneğiniz olmayan Gineli futbolcu hem savunma yapmaz, hem de "Deivid'i ne yapacağım ben şimdi?" diye Zico'yu kara kara düşündürür. Çünkü Deivid'i kesemez, kesse bile diğer Brezilyalılardan Yattara'ya pas gelmez.

2- Fener artık oyun şablonunu oturttu. 4-4-1-1 oynuyor takım. Bu takımda, Deivid'i kesmeyeceklerine göre, Yattara'yı nereye koyarsınız? Hiçbir yere elbette. O zaman sistem mi değiştireceksiniz? Yattara'nın önde tek forvetle oynayacağı tek sistem, 4-2-3- 1 olur. Ama orada da, Aurelio-Deniz ikilisinin önünde Yattara-Alex-Vederson'u Vederson'u oynatırsınız. Yani yine Deivid kesik yer. Oldu mu size bir baş ağrısı daha.

3- Ya da dersiniz ki; ben hem Deivid'i, hem Yattara'yı kullanayım, tek ön liberolu 4-1-3-2 oynayayım. O zaman da Deniz'i kesip, Aurelio'yu tek ön libero yaparsınız. Önünde Deivid- Alex-Vederson üçlüsü, en önde de Semih ve Yattara'yı oynatmanız gerekir. Kâğıt üzerinde heyecan veren bu kadro, tam anlamıyla "Elek taklidi yapan savunma" gibi iş görür. Ön alanda savunma yapmayınca, Fener bir anda 5-0-5 oynayan bir takım haline gelir. Zico'nun geldiği ilk zamanlardaki "Çok hücumcu ile oynayan ama gol atamayan takım'' görüntüsüne bürünür.

4- Fener, Avrupa'da neden başarılı oldu? Savunmayı takım halinde çok iyi yaptığı için. Ben çok hoşlanmasam da dünyada savunmayı öne alan bir oyun anlayışı var. 2.5 ortalamanın üzerinde golle biten maç sayısı bu sene önceki yıllara göre % 10 daha azaldı. Dünya Kupası finalini en çok gol atan İspanya değil, en az gol yiyen Fransa ve İtalya oynadı. O zaman savunmanınızı zayıflatacak hiçbir girişime "evet" diyemezsiniz.

SONUÇ:
DR. GÜRKAN diyor ki; Yattara şu anda Fener'in teknik yapısını, takım ahengini bozacak bir oyuncudur. Yapacağı 1-2 muhteşem hareketle tribünleri şüphesiz ayaklandırır. Ama o artık Fener taraftarının fazla ilgi göstermediği "Fantastik Futbolcu" tipidir. Bireysel yetenektir. Oysa ki Fener bu sene gerek yönetimiyle kurumsal bir kimliğe, gerek oyuncu ve teknik direktörü ile "Takım kimliğine" kavuşmuştur. Takım oyununda ise bireysel fantezilere, adınız Ronaldo ya da Ronaldinho olmadıktan sonra yer yoktur.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 "Fener'e kim çıkarsa farketmez" Lafı Palavradır!   / 18-12-2007
 Duran ve vuran tarife   / 17-12-2007
 Fener'in başarısı sahip çıkılmışlığın sonucudur   / 15-12-2007
 Özür dilerim   / 13-12-2007
 Tur hayırlı olsun Fener golü Bella Yenge mi atacak?   / 12-12-2007
 Kırmızı lacivert   / 09-12-2007
 Kim kazanır   / 08-12-2007
 Favoriler ne kadar sıklıkta kazanır?   / 05-12-2007
 Soracağım   / 02-12-2007
 Alex'i seyretmemi sağlayanlara teşekkürler...   / 01-12-2007


 
Yattara Fener'i bozar!
AURELiO'YU KAYBETMEK BÜYÜK BİR ÇILGINLIKTIR
BEŞiKTAŞ'IN ÇEHRESi DEĞiŞECEK
EMRE GÜNGÖR 2 UCU KESKiN BIÇAK
iDDiALI iDDAACILARIN HEPSiNi OKUYORUM
iNSANIN SiVASLI OLASI GELiYOR
YENi YILDA SiZLER iÇiN NE DiLiYORUM?
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Fener şampiyon
Lig tarihinde ilk yarıyı ikinci...
Emre' den yeşil ışık
Polat ile görüşen yıldız futbolcu,...
Taraftar onu coşturur
Giray Bulak, Holosko için "Doğal...
Kaleye onur
Bordo-mavili yönetim, prensip...