Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Titrek savunma

Daha önce yazdım, bir kez daha yazmakta sakınca görmüyorum. Beşiktaş'ın önünde, geçmiş yıllarda hiç bulamadığı müthiş bir fikstür avantajı var. En önemli maçlarını kendi sahasında, sınavların çoğunluğunu İstanbul'da oynamak gibi bu avantaj Beşiktaş'ı şampiyonluğa götürebilir. Hatta Ertuğrul Sağlam ve öğrencileri, bu şansı iyi kullanırlarsa ligin son 5 haftasında futbol sahalarında gayr-ı resmi şampiyon olarak bile dolaşabilirler. Beşiktaş, hücumdaki önemli bir eksiğini Holosko ile çözdü gibi görünüyor. Holosko'nun gelişi belli ki Bobo ve Nobre'nin performanslarını büyük ölçüde tavana vurduracak. Beşiktaş'ta sistemin oturmaya başlaması, orta saha sorununu çözecek. Hatta Delgado gibi çok yetenekli bir oyuncuyu ligin bu son yarısında yıldızlaştırabilecek. Delgado, daha önceleri kendine oynayan iyi bir futbol adayıydı. Sistem ona, gerçek bir 10 numara olduğunu gecikmeli de olsa hissettirmeye başladı. Bunlar Beşiktaş'ın şansları ve iyi tarafları. Ancak bu takımın bir kötü tarafı var ki, bu büyük fikstür avantajına rağmen her maç Ertuğrul Sağlam'ın başını ağrıtabilir. Nedir bu sıkıntı derseniz, hiç düşünmeden, "Beşiktaş'ın titrek savunması" derim.

Çok gol atar, çok da yer
Son dört resmi maçı şöyle bir gözünüzün önünden geçirin. Üçü kupada, biri ligde olmak üzere bu dört maçta Beşiktaş'ın gol ortalamasını yükselttiğini göreceksiniz. Önümüzdeki maçlarda bu ortalamanın giderek oturmaya başladığına da tanık olacaksınız. Ne var ki Beşiktaş, bu savunma ile her maçta büyük sıkıntılar yaşayacak. Konyaspor ve A.Gücü maçlarında yenilen gollere dikkat edin. Böyle golleri bırakın bir şampiyon adayı, ligin alt sıra takımları bile kolay yemiyor. Alt liglerde yenebilecek bu goller, bu defans kurgusu ile Beşiktaş'ın her maçında yaşanabilir. Konyaspor maçındaki gol, Beşiktaş savunmasının ailece davetiye çıkardığı komik bir goldü. A.Gücü maçında yenilen gol ise, Beşiktaş defansının dengesizliğini bütün çıplaklığı ile ortaya çıkardı. İleri giden her Beşiktaşlı savunma oyuncusu, yerine dönünceye kadar; hızlı oyuncuları olan takımlar Beşiktaş defansının bu zaafını mükemmel bir şekilde değerlendirebiliyorlar. Demek ki Beşiktaş çok gol atacak, ama böyle giderse çok da gol yiyecek. Savunmaya adam almak için sadece iki hafta kaldı. Vakit daralıyor!



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Sıradaki 10 maç   / 15-01-2008
 Güzel başlangıç   / 13-01-2008
 Holosko rüzgârı   / 09-01-2008
 Fikstür "Beşiktaş" diyor   / 08-01-2008
 Sıklet farkı   / 06-01-2008
 4 sezonun faturası   / 01-01-2008
 Kervan yolda düzelir   / 25-12-2007
 Yola devam   / 22-12-2007
 Beşiktaş hayata döndü   / 18-12-2007
 Delgado doğdu   / 17-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Batman bitti
Kupa maçında bir gol atmasına...
Yedeği hazır
İspanyolları ikna etmek için çaba...
El yakıyor
Beşiktaş' ın talip olduğu Fransız,...
Rota yine Alex
Bordo-mavililer, İnternaciona' in...