16 Mart 2016 | Çarşamba

Liderliği söke söke aldı

Beşiktaş çok zorlu Karadeniz turunu kayıpsız tamamlayarak şampiyonluk yolunda büyük bir avantaj elde etti. Önce Çaykur Rizespor engelini geçen Kartal, dün de Trabzonspor karşısında son derece zorlanmasına rağmen kazanmayı bildi. Kartal'ın artık önü açık.
Gomez'in gol atıp rekor stresinden kurtulması da siyah-beyazlı takım için ayrı bir kazanım oldu.
Lafı uzatmadan cümleyi en başta söyleyelim, Beşiktaş dün gece hakem Bülent Yıldırım'ı da yendi... Aziz Yıldırım'ın "Kaşar hakemler..." söylemini hak edecek kadar kötü bir yönetim gösteren Bülent Yıldırım bariz penaltıyı verse zor maç daha ilk dakikalarda kolaya dönecekti.
Ancak yapacak bir şey yok.
Fenerbahçe'nin rakiplerine 10 kırmızı kart gösterip yoldaki engellerini kaldıranlar Beşiktaş'ın önüne taş koymaya devam ediyorlar. Başakşehir ve Fenerbahçe maçlarında rakiplerin görmediği net dört kırmızı kart ve dün gece verilmeyen penaltı. Acı gerçek bu; Beşiktaş şampiyon olursa hakemleri de yenerek olacak başka yolu yok.
Gelelim maça... Beşiktaş aslında şaşırtıcı derecede tutuk başladı. Akıl tutulması yaşar gibiydiler. Kerim Frei, Quaresma çok basit pozisyonlarda kolayı yapamazken, Gomez net pozisyonlarda golü yapmayı başaramıyordu.

Necip-Tosic müthişti

Gerçek bir baskı yaşıyorlar ve bununla baş etmeye çalışıyorlardı. Yoksa Gomez'in kale içinden kaçırdığı golü başka türlü açıklama şansı bulamayız. Elbette Trabzonspor kalecisi Esteban'ın hakkını da teslim edelim, harika kurtarışlar yaptı.
Beşiktaş'ın en iyileri, en çok korkulan Necip-Tosic ikilisiydi, neredeyse hatasız oynadılar. Özellikle de Tosic.
Yani Beşiktaş artık stoper konusunda çok fazla tedirgin olmamalı, o bölgenin de alternatifleri var diyebiliriz.
Sonuç olarak 'kar'la giden liderlik Güneş'le geri geldi. Bu Güneş'e kar dayanmaz derken tam da bunu kast etmiştik.
Kartal artık daha bir öz güvenli çünkü liderliği söke söke geri aldı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor