25 Ağustos 2015 | Salı

Acil çağrı!

Beşiktaş, Trabzonspor karşısında müthiş topla oynama yüzdeleri yakaladığı dakikalarda gol bulamayınca rakibinin planlarına teslim oldu… Bir yanda Mersin deplasmanında alınan farklı galibiyet diğer yanda Olimpiyat Stadı'ndaki derbi yenilgisi… Peki hangisi gerçek Beşiktaş?
Aslında ikisi de!...
Beşiktaş erken gol bulduğu, rakibini açılmaya zorladığı her maçı kolay kazanabilecek bir kadro yapısına sahip, bütün iş çilingirlerin doğru zamanda devreye girip kapıyı aralamaları… Trabzonspor maçında bu olmadı çünkü çilingirler arızalıydı! Gökhan Töre top ezdi, Quaresma da bir tek kanat ortası yapmadı… Dolayısıyla ilk haftanın kahramanlarından Cenk önde yalnız kalırken Oğuzhan ise istisnalar haricinde etrafında al-ver yapabilecek kimseyi bulamadı.
Q17'nin dikkatsizliği
Çare,Töre ya da Quaresma'dan birini çıkarıp Gomez'i alarak çift santrfora dönmekti, sanırım Şenol hoca da bunu yapacaktı… Tam o anda Quaresma'nın dikkatsizliği hesapları bozdu.
İlk iki hafta yaşananların özeti bu, şimdi kafalardaki soru Trabzon yenilgisinin önümüzdeki haftaları olumsuz etkileyip etkilemeyeceği? Bence etkilemez.
Çünkü en büyük sorun çözülmek üzere… Lucas konusunda imza aşamasına gelindiği söyleniyor. Muhtemelen bugün bir gelişme yaşanabilir.
Orta alanda Atiba'nın yalnızlığına çare olacak isimdir Lucas. Hazır geleceğine göre takıma monte edilmesi de zor olmaz… O takdirde Beşiktaş orta alanda çok daha sağlam durur ve önde toplu oyunda şov yapan, topsuz oyunu ise izleyen Töre, Quaresma gibi oyuncularını daha iyi kullanabilir.
Peki Lucas gelmezse ne olur? Son anda bir pürüz çıkar ve bu transfer yatarsa planlar bir kez daha bozulur.

Pansuman tedbirleri

Adı Lucas olur başka bir şey olur onu bilemem ama Beşiktaş orta direği sağlama almak zorunda. Aksi halde hem arkada açık verme riski artar, hem de ön tarafta istediği baskıyı kuramaz. Bu şartlarda Şenol Güneş çaresizce pansuman tedbirlerine başvurur ki, o zaman yandı gülüm keten helva. Beşiktaş'ın iyi bir kadrosu var ama Kartal'ın vites yükseltmesi için Atiba'nın yanına yeni bir Veli koyup aracı modifiye etmesi şart. Bu hızlı stoperden de, bazılarına göre var olan kaleci sorunundan da çok daha önemlidir. Orta sahasız Beşiktaş gerçek gücünü hiçbir rakibe karşı kolay kolay gösteremez ve Tolgay ya da Veli gelene kadar hep ağır aksak yürümek zorunda kalır. Öyleyse özetleyelim;
Lucas acil gel!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor