20 Ocak 2015 | Salı

Demba Ba

Beşiktaş belki de tarihinin en büyük golcüsüyle bu sezon tanışmış durumda… En azından muhteşem tarihin benim tanık olduğum bölümünün en büyük golcüsü diyebilirim Demba Ba için… Eğer Başkan Fikret Orman Avrupa'da final görme hayalini gerçekleştirmek istiyorsa yapması gereken tek şey Demba Ba'yı takımda tutup takım kalitesini bu oyuncunun standardına yaklaştırmak.
Biliyorum bu 'ha' deyince olacak bir şey değil, bir transfer sezonuna sığacak bir şey de değil… Adım adım gidilmeli, önümüzdeki üç sezon için planlama yapılıp, her sezon doğru takviyelerle hedefe ulaşmalı… Bu yapıldığı taktirde Demba Ba, mevkileri ve oyun karakterleri çok farklı olsa da, Beşiktaş'ın Hagi'si olur.
Bu bakışla Beşiktaş'ın şu anda en güçlü gibi görünse de aslında en zayıf yeri orta sahası… Çünkü V.Atiba'nın alternatifi yok. O nedenledir ki Veli güçlükle ikna edildi ve yine o nedenledir ki, Atiba halen ikna edilemiyor.

Alternatifler artmalı
Dolayısıyla ne sağ bek, ne de stoper değildir Kartal'ın önceliği.. Doğru bir planlama yapılacaksa orta alandaki alternatifler çoğaltılmalı ve Beşiktaş, V.Atiba bağımlılığından kurtulup alternatif çözümlere kavuşmalıdır.
Bilic kafasını sağ beke takmış, öyle bir takmış ki Serdar Kurtuluş ağzıyla kuş tutsa yaranamaz. Üstelik bu takıntı Bilic'in kadro gerçeklerini tam olarak görmesini engelleyen bir hâl almış durumda.
Takımın tamamı hata yapsa farkına varmayan Hırvat hoca, Serdar'ın bir hatasını gördüğü anda faturayı kesiyor.
Böyle gitmez. Ligin ikinci yarısında bu kafa Beşiktaş'ı zafere taşıyamaz. Elinde bir tek sağbek Serdar var ve savunma görevini iyi yapıyor o zaman yapılması gereken Serdar'ın eksik kaldığı hücum bölgesinde gerekli değişimi sağlamaktır.
Beşiktaş'ın en beğenilen ve en çok eleştirilen iki oyuncusunu bugünkü konumuzdu.
Aralarındaki fark açıldıkça Beşiktaş'ın takımsal değerleri zayıflar. Serdar Kurtuluş ve Demba Ba arasındaki fark, orta alan oyuncuları tarafından ne kadar kapatılırsa Beşiktaş o kadar iyi takım olur.
Net!..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor