09 Ocak 2015 | Cuma

Terim, Messi!

Türk futbolundan bir seminer geldi geçti! Futbol Direktörü Fatih Terim konuştu, onlarca teknik adam dinledi..
Seminer boyunca iki cümle dikkatimi çekti, birini Terim söyledi, diğerini Fuat Yaman sosyal medyada yazdı.. Fuat hoca; altın günü tadında seminer, tanımlamasıyla işin ciddi boyutta olmadığını ve fayda sağlayamayacağının altını çizdi. Tanımlaması ağırdır, hafiftir o ayrı...
İkinci cümle Terim'den; bizim altyapılara Messi'yi getirsem, cüce diye beğenmezler!
Bu konuda yüzde milyon haklı!
Çünkü aynı cümlesi geçen yaz en az iki altyapı hocasına ve yine en az iki altyapı direktörüne bizzat ben söyledim..
Büyükler dahil bizim kulüplerin altyapıları özerk cumhuriyet kıvamında.. Sanırsın futbolu bizim alt yapı hocaları icat etmiş! Kendileri dışında hiçbir fikre tahammülleri asla yok..En iyi onlar biliyor..

İçler acısı haldeyiz
Hadi öyle olsun da o zaman bizim futbolumuzun bu içler acısı hali nedir?
Nerede bu sizin çok büyük yıldız olur düşüncesiyle yıllardır eğittiğiniz (!) genç yetenekler!? Sizin seçtikleriniz uzay boşluğunda kayboluyorsa beğenmediklerinizi bir incelemek gerek!
Uzatmayalım; bizim altyapılardan bir cacık olmaz.. Çünkü ilk hedefleri yarışmak, o nedenle potansiyeli olan bir genci alıp eğitmeye zamanları (!) yok.. Onların bir an önce şampiyon olmaları gerek! Dedim de geçen yaz altyapılardaki çarpık zihniyeti tüm çıplaklığıyla gördüm! Messi 15 yıl önce ellerine gelse "Yetenekli ama bu fizikle bir şey olmaz" der kenara atarlardı..
Ronaldo gelse "Çok düz, şutları dışında bir özelliği yok" diyerek evine yollarlardı.. Çünkü altyapı hocalarının yüzde 90'ı miyop!
Altyapı hocası dediğin boş arsaya baktığında oradaki çakılları görmez, o arsaya havuzlu bir villa yapılabilir mi yapılamaz mı onu anlamaya çalışır.
Performansa değil potansiyele bakar.
Bu benim tezim değil, Ajax başta gibi alt yapılarıyla dünya futboluna damga vuran kulüplerin tezleri..
O nedenle önce zihniyet devrimi gerek, sonrası kendiliğinden gelir..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor