15 Ocak 2015 | Perşembe

Adaletsiz futboldan kaçış!

Fenerbahçe ve Galatasaray'a forma reklamı vermesinin yanı sıra TFF'nin de büyük sponsorları arasında yer alan Ülker, futboldan çekildi… Murat Ülker beyefendi bu durumu nazik bir mektupla TFF'ye bildirdiğini açıklarken 3-4 maddelik notlar da düşmüş… Sayın Ülker, E-Bilet uygulamasının çok katı olduğunun altını çizerken (bence de öyle), yabancı sayısındaki değişimin son haline karşı çıkıyor (aynen katılıyorum). Altını çizdiği bu konuların yanı sıra yurt dışında izlediği maçlara atıfta bulunan Murat Ülker, Avrupa statlarındaki atmosfere, coşkuya hayran kaldığını vurguluyor… Murat Ülker beyefendinin tespitlerinin tümünün altına imzamı atarım ama o kadarla da yetinmem bir de adaletsiz futbol ortamını eklerim… Kimse kendini kandırmasın bizim futbol iklimimizi "adaletli mücadele, hakkaniyetli hakemler, alın teriyle sonucu belirlenen maçlar" diye tanımlamak çok kolay değil… Ligin ilk yarısına bakın ve sadece Beşiktaş'la Fenerbahçe'yi karşılaştırın… İkisinin oynadığı futbola 10 üzerinden puan versek Beşiktaş ortalama yedi alır, Fenerbahçe ise dört buçuktan beş… İyi de puan cetveline baktığımızda lider Fenerbahçe, Beşiktaş ise ikinci… Yine kimse darılmasın ama bu tam da bizim futbolumuza yakışan bir manzaradır… Fenerbahçe'nin; Gaziantep, G.Birliği, Eskişehir ve Erciyes kazandığı uydurma penaltıları ve rakiplerine verilmeyen net penaltıları bir yana bırakıp sadece derbiye baksak puan cetvelinin değişmesi gerektiğini görürüz… Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde Olcay Şahan'ın eyyamla atıldığı ve Emre Belözoğlu'nun ise eyyamla sahada tutulduğu konusunda sarı-lacivertli kalemşörler hariç tüm futbol ailesi hem fikir. Mehmet Topal'ın Demba Ba'ya attığı kündenin penaltı olduğu ve Topal'ın da (Bitime 15 dakika kala) atılması konusunda şüphe yok… Yani Beşiktaş 11'e 9 avantajlı oynayıp bir de penaltı kullanacakken Fenerbahçe 11'e 10 avantajlı oynamış… İki takımdan biri arkadan itilirken, diğerine çelme takılırsa bu yarışa yarış denmez… Şikeyi yok sayıp, sahada alın terine saygı duymazsan, o futbola futbol denmez, Ülker'i de kaçar, diğerleriydi. Bu kaçının gerçek sorumluları, eyyamcı hakemler, onlara göz yumanlar ve adaletsiz TFF kurullarıdır. Net.

Delikanlı MHK başkanı var mı?
Bayılırım gerçekten amacına hizmet eden seminerlere… Herkes, bildiği konuda konuşur ve çevresini aydınlatır… Peki bizde seminerler bu mantıklamı yapılır yoksa dostlar alışverişte görsün misali mi yürür işler. Kimse kusura bakmasın bizimki biraz böyle… Konu derin ama ben kestirmeden gideyim… 40 yıldır anlatılan masalları anlatacak MHK başkanları ya da diğer eyyamcıların söylediklerinin de, söyleyeceklerinin de hiçbir önemi yok benim için… MHK başkanı çıkıp "Ligin ilk yarısında üç büyüklere verilen-verilmeyen penaltıları irdeleyeceğiz" diyebildiği yani filine atlayıp züccaciye dükkanına girdiği gün benim için sözleri de, katıldığı seminer de anlamlı olur… Gerisi laf-ı güzaftır, organize eden benim derneğim bile olsa durum bu.

Çebi, Orman
Beşiktaş Kulübü 2.Başkanı Ahmet Nur Çebi ile başkan Fikret Orman'ın son dönemde yaptıkları açıklamalar gerçekten çok ilginç… Gelin isterseniz cümle cümle karşılaştılarım ve kararı da siz verin: Çebi: Başkanımız İngiltere'ye transfer görüşmesi için gitmedi… Orman: İngiltere'de transfer görüşmeleri yaptım… Çebi: Konya Stadı'nda da oynayabiliriz… Orman: Konyaspor Stadı'nı vermiyor, orası alternatif olmaktan çıktı… Manzara bu, dahası da var ben detaya girmedim… Başkanla 2. başkan 'arasındaki' bu muhabbeti anlayan varsa beri gelsin!

Demba Ba güzelliği
Büyüktakımların gözde yıldızlarından biriyseniz çok dikkat edeceksiniz… Çünkü toplum ve özellikle çocuklar ve gençler sizleri örnek alır.
Bu nedenle Volkan, Emre, Melo,. Lugano, Alves gibi oyuncuların yıllardır yaptıklarını eleştirdik, Pascal'ın gönderilmesine karşı çıkmadık… Yıldız dediğin attığı her adıma dikkat edecek.
Bu konuda en iyi örnek Demba Ba… Kendisine sosyal medyadan mesaj yazıp "Sabah beni kaldırırsan namaz kılacağım" diyen bir taraftarı kırmayıp isteğini yerine getiren kocaman yürekli bir fenomen bu siyah adam… Sadece büyük bir golcü değil çok özel de bir insan. Şimdi gençler arasında birbirini arayıp sabah namazına kaldırma organizasyonları yapılmaya başlanmış… Beşiktaş taraftarı, marşların yanı sıra ilahiler söylemeye başladı… Yıldız bu kadar önemlidir… Gerçek bir yıldız ise, güneş gibi dünyayı aydınlatır!

Ebedi dost kazığı!
Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman tecrübesizliğinin kurbanı oldu… Başkan, üç büyük kulüp arasındaki dostluğun göstermelik olduğunu, rekabetin ise "doğal asit yarışı" misali her ortamda basitleştiğini kestiremedi… O nedenle iki "ebedi dostuna" ve özelikle de Fenerbahçe'ye dolayısıyla Aziz Yıldırım'a fazla güvenerek tarihi bir hata yaptı. Oysa gerçekçi davranıp zaman kaybetmese stat konusunu çok daha iyi şekilde çözebilirdi. Ne diyelim umarım dersini almış ve bu alemde dostluk değil sadece acımasız bir rekabet olduğunu öğrenmiştir.
Bu tecrübesi ileride başkana mutlaka lazım olacaktır!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor