Sinan Vardar

Sinan Vardar

17 Nisan 2016 | Pazar

Kartal uygun adım

İstatistikler üzerine yorum yapmaktan çoğu zaman kaçınırım ama dün Beşiktaş, Sivas'ta ilk 45 dakika boyunca sadece 1 gol girişimde bulunurken, siyah-beyazlı takımın kaleyi bulan şutu yoktu. Ama bunun nedeni Beşiktaş'ın kötü gününde oluşu değil, Sivas'ın 1 puana göre planlama yaparak oyunu soğutma isteğiydi. Beşiktaş, maçın başından sonuna kadar oyundaki hakimiyeti ile şampiyonluğu ne kadar istediğini bir kez daha gösterdi.

Müthiş Gomez
Beşiktaş maçlarında ilk devrelerin ardından soyunma odasında Şenol Güneş neler söylüyor çok merak ediyorum. İlk yarıda topla buluşamayan üstün Alman teknolojisi Gomez; ikinci 45'te ilk buluşmasında topu ağlara gönderirken ikincisinde penaltı kazandırdı. Bu iki hareket maçı da bitiren hareketlerdi. Zaten maçın 65. dakikasında hakem maçı bitiren düdüğü çalsa Sivaslıların bile itiraz edeceği yoktu.
Şenol Hoca da belli ki Akhisar maçını düşünerek Gomez ve Oğuzhan'ı oyundan alarak riske girmek istemedi.
Beşiktaş özellikle son dakikalarda gol pozisyonlarını cömertle harcarken son saniyelerde Sivasspor'un golü bu takıma nazarlık olur.

Finale doğru
Dün dikkatimi çeken önemli bir ayrıntı da siyah-beyazlı takımın savunmasında gözle görünür toplarlanıştı. Beşiktaş bu önemli galibiyetle ligde şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı. Gelecek hafta Akhisar'dan alınacak 3 puanla bu iş yüzde 80 biter. Ligde her şey olabilir ama Beşiktaş bu karakterli oyuncu kadrosunun Türkiye'de en iyi futbolu sunmasıyla bu şampiyonluğu fazlasıyla hak ediyor.
Şimdi kaldı 5 final haftası,bundan sonrası gelsin kutlamalar...
Maçtan önce Sivas Ulu Camii'nde önceki gün Mardin'in Savur ilçesinde teröristlerin düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Erdal Çetin'in cenazesi vardı. Yutkunuyorum, lanetliyorum.
Allah, Erdal'ımıza gani gani rahmet eylesin. Sivaslıların ve ülkemin başı sağolsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor