Sinan Vardar

Sinan Vardar

11 Aralık 2015 | Cuma

Böyle gitmez

Gerçek olan şu, maç bitti ve Beşiktaş elendi. İnanın inanamadım ve ne yazacağımı bilemedim.
Maçın 3'te 2'lik bölümünde harika oynayan Beşiktaş basit savunma hatalarıyla Avrupa'ya veda etti.
Beşiktaş büyük takımsa ve 90 dakikanın büyük bölümünde rakibine üstünlük sağlıyorsa böyle yenilmemeli ve Avrupa'ya bu kadar erken veda etmemeli.

Ah Olcay, neler kaçırdın!
Peki Beşiktaş nerede hata yaptı? Öncelikle şunu belirtelim; ilk 60 dakikalık bölümde sahada sahada dört dörtlük bir Beşiktaş vardı. 'Beşiktaş en iyi savunma hücum' anlayışıyla oyunu rakip sahaya yıktı ve rakibine nefes aldırmadı. Dün sahada basmadık yer bırakmayan Olcay Şahan sağlı sollu ataklarıyla rakip savunmayı sallıyordu. Ah Olcay ah; bir de ilk devrede girdiğin iki mutlak pozisyonlarını gole çevirebilseydin.
Quaresma da günündeydi. Portekizli futbolcu özellikle ayağının dışıyla attığı nefis paslarla Sporting'in kimyasını bozdu. Hele hele Mario Gomez'e öyle bir gol attırdı ki 'Tur geliyor' dedik.

Tolga gerçeği
Ne olduğuysa Beşiktaş'ın attığı golden sonra oldu. Beşiktaş savunması öyle basit kademe hataları yaptı ki inanılacak gibi değil.
Tolga ilk golde zamanlama hatası yaparken ikinci golde de hatalıydı. Gerçek şu; Tolga artık kredisini yitirdi.
Sporting belki 5 kere geldiği Beşiktaş kalesinde 3 gol bularak güle oynaya turu geçti. Onlar bile nasıl olduğunu anlamadılar.
Sezon başından bu yana yazıyorum ve maalesef haklı çıktım. İstediğiniz kadar iyi pas yapın, iyi savunma yapmadan başarılı olamazsınız.
Beşiktaş'ta tek gerçek var, bu savunma ile olmaz. Benden uyarı, "Böyle gitmez!"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor