15 Şubat 2011 | Salı

Ateş topu

FFutbolun yazılı olmayan kurallarından biridir. "Kaliteni ortaya koymak istiyorsan, en az rakibin kadar koşup, mücadele edeceksin." Kayserispor karşısında bu kuralı saat gibi işleten bir Fenerbahçe vardı Şükrü Saracoğlu Stadı'nda...
Sarı-lacivertli takım oyunun birinci dakikasından son anına kadar, agresif, tempolu ve arzulu bir futbol ortaya koydu. Bazı bölümlerde bir ateş topu gibi parlayıp, rakibe ikili, üçlü hatta dörtlü sıkıştırmalar yapan bir sarı-lacivertli takım izledik.
Bu anlayışın sahaya yansıtılmasında takım oyununun payı büyüktü ama orta alanda özellikle iki isim ön plana çıktı. Selçuk ve Mehmet Topuz canla başla mücadele etmeleri, her yere koşmalarıyla bir şekilde arkadaşlarına göre öne çeken oyuncular oldu.
Mehmet Topuz, savunmada baskı yapmakla kalmadı, zaman zaman kanat bindirmeleri ile ofansif anlamda Fenerbahçe'ye etkinlik kazandırdı. Niang'ın attığı golde bu türden bindirmesinin payı büyüktü.

Fener kararlı adımlarla

Sarı-lacivertli takım için gecenin artısı, savunmanın pozisyon vermemesinin yanında, Gökhan ve Santos'un hücuma kazandırdığı etkinlikti. Santos- Dia, Gökhan-Özer ikilileri, ofansif anlamda uyumlu ve etkin oynadı. Niang bu coşkuya katkıda bulunurken, Alex'in duran top dışında katma değeri yok gibiydi. Niang'ın konuk takım Kayserispor riskleri almışken, elde edilen hızlı hücum fırsatlarında yaptığı hatalı pas tercihleri ise maçın farklı bitmesini engelledi. Bu hataları da Niang'a yakıştıramadık doğrusu.
Sonuç olarak Fenerbahçe takımı, zirve rotasını önüne koymuş, hedefe kararlı adımlarla yürüyen bir görüntü ortaya koydu. Karşılaşmayı özetleyen ise Fenerbahçe'nin istekli ve agresif futbolunu sahaya yansıtmasıydı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor