01 Şubat 2011 | Salı

F.Bahçe'de değişim

Fenerbahçe haftanın kritik maçında Trabzon'u yenerek, lige tutunma vizesini elde etti. Sonuç bordo-mavili takım lehine olsa, F.Bahçe de Beşiktaş ve Galatasaray gibi ligin bundan sonraki haftalarını kelimenin tam anlamıyla"lay lay lom" geçirecekti. Sarı-lacivertli takımın böylesi gerilimli ve önemli bir maçın altından başarıyla kalkması aslında pek de beklenen bir sonuç gibi görünmüyordu. Ancak Fenerbahçe, yanlışlarını doğruya çevirip, hatalarını aza indirdi. Peki, Fenerbahçe neleri doğru yaptı? Sezon başından bu yana sadece birkaç maçta gösterdiği istekli, agresif futbol beklentisini Trabzonspor karşısında ortaya koydu. Baş ağrısı haline gelen orta alandaki teslimiyete Emre, Mehmet ve Selçuk'la direniş gösterdi. Hatta bu çabaya Alex bile katkıda bulundu. Bu nedenle Trabzon orta alanı buharlaştı.

Maç mı seçtiler?
Fenerbahçe'nin rakibinden daha istekli olması maçı sahaya çıkmadan kafalarda kazandığının göstergesiydi. Bunda Şenol Güneş'in katkısını da(!) inkâr edemeyiz. Çünkü Beşiktaş'la oynarken bile Fenerbahçe sınavını hedef maç olarak gösterip, sarı-lacivertli futbolcular ve teknik kadroya moral aşıladı. Fenerbahçeli futbolcular kendilerinden çekinildiği psikolojisiyle moral buldu. Niang'ın sakatlık kabusundan kurtulduğunun sinyalini vermesi, alışılagelmiş sağ kanat bindirmelerinin etkin kullanımı Fenerbahçe'nin diğer artıları olarak hanesine yazıldı. Bir önemli konu da sarı-lacivertli takımın genelde alışılan ikinci yarı sendromunu yaşamamış olmasıydı. İkinci yarıda oyundan düşmeyen Fenerbahçe, fiziki direnç olarak iyi durumda olduğunu ortaya koydu. Tabii burada yanıtını bulması gereken soru şu: Fenerbahçeli futbolcular Trabzonspor maçını hedef karşılaşma olarak seçip, bu maça göre mi oynadı? Durum böyleyse (ki gelecek haftalar göreceğiz) önemli bir adımdan söz etmek mümkün değil. Ancak bundan sonra böyle oynayacaksa Fenerbahçe'nin güçlü adımlarla zirveye yürüdüğünü yazabiliriz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor