25 Ocak 2011 | Salı

Kayseri'nin Amrabat'ı...

Haftanın kapanış maçında keyifli bir futbol ve mücadele vardı. Ev sahibi Kayserispor devre arasında kadrosuna isabetli takviyeler yaptığını bu maçta ortaya koydu. Yeni transferlerden Amrabat etkili bir oyuncu... Özellikle geniş alanlar bulduğunda tutulması zor bir yetenek olduğunu kanıtladı.
Bu görüntüsünü ligin genel tablosuna yayarsa, tıpkı Emenike gibi paylaşılmayan oyunculardan biri olur. Takıma ilk maçta uyum sağlaması ise Kayserispor'un avantajı.
Amrabat gibi maça ilk 11 başlayan Kujovic de iyi oyuncu ama uyum sıkıntısı var. Buna karşın o da yararlı olacak gibi görünüyor.
Ziani'nin transferi bile başlı başına bir başarı.
Özetle Kayserispor'un seçenekli bir kadrosu var ve bu kadro ligde iyi işler yapacak gibi bir görüntü verdi. Böyle düşünmemize neden olan bir nokta ise Kayserispor'un orta alanda kazandığı topları, savunma arkasına hızlı pasa çevirme düşüncesi. Bu anlayışı Selim'in başarıyla uygulaması Kayserispor'un avantajı…

Yanlış krampon seçimleri
"Buna rağmen Kayserispor kalesinde neden iki gol gördü?"
sorusunun yanıtıysa, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oyun disiplini olarak özetlenebilir.
Savunmasında bir takımın yapmaması gereken her türlü hatayı yapan, rakibe gol pası verip, kendi kalesine gol atan bir takımın 3-0'dan geri dönme direnci, son maçlardaki yenilgilere rağmen onların ligdeki iyi konumunun bir göstergesi.
Ancak kaleci Hasagic'e ayrı bir parantez açmak lazım çünkü konuk ekibin en zayıf halkasıydı. Skorun 3-0'e gelmesine adeta yardımcı oldu. Tabi bir Süper Lig takımına yakışmayacak yanlış krampon seçimlerinin Büyükşehir Belediyespor'un yenilgisinde rol oynadığını belirtelim. Bir de Ali Güzeldal ve Gökhan Ünal'ın takımda yer bulması gerektiğini… Sonuçta ligin iddialı takımlarındean Kayserispor, son dakikalarda yaşadığı gerilime rağmen, ligde üst sıralara talip olduğunu ortaya koydu, haftayı kazançlı kapattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor