20 Ocak 2011 | Perşembe

Yıldırım'ın takıntısı

Birkaç gündür spor ailesiyle birlikte olma ve onları gözlemle fırsatım oldu. Önce İstanbul'da yapılan sporda şiddeti önleme ve kulüplerin sorunları konulu toplantıya katıldım, ardından 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları nedeniyle Erzurum'a gittim.
Bu iki organizasyonda gözüme çarpan en önemli nokta sporda yönetici konumunda bulunanların, dışarıdan gözlendiği gibi birbirlerine acımasız davranmak yerine karşılıklı saygı ve sevgi köprüsünü oluştuğuydu.
Bir bakıma farklı kurumların yöneticileri gibi değil, ortak bir amaç uğruna mücadele eden spor adamları gibiydiler. Aziz Yıldırım'ın, Adnan Polat ve Sadri Şener'le olan şakalaşmalarını gördüğümde, statlarda yaşanan şiddeti yaratanları anımsadım ve keşke bu tabloyu onlar da görseler diye düşündüm.

Sıcak ilişkiler sevindirdi

Adnan Polat'ın memleketi Erzurum'da Aziz Yıldırım'a üzerinde Fenerbahçe amblemi bulunan bir hediyeyi satın alırken, "Memleketine getirdi bir hediye bile vermedi deme başkan" sözleriyle şaka yapması, Mahmut Özgener'e sorulan "Trabzonspor neden çok penaltı atıyor. İltimas mı var?" sorusuna başkan Sadri Şener'in, "Siz de ceza sahasına girin, size de çalarlar" diyerek esprili bir yanıt vermesi sıcak ilişkilerin göstergesiydi.
Bu arada iki gözlemim daha var ki kafalardaki Aziz Yıldırım tablosunu resmen yıkıma uğratır. Birincisi Yıldırım futbol kamuoyunun düşüncelerinin aksine kulüp yönetimleri tarafından çok seviliyor. Erzurumlular da büyük sevgi gösterdi... İkincisi istediğinde gazetecilerle çok sıcak bir iletişim oluşturuyor.
Yazımızın sonuna üç isim ekleyelim... Kulüplerle iletişimdeki başarısı ile Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Göksel Gümüşdağ, Erzurum'u Kış Sporları merkezi haline getiren Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül ve oyunların sağlıklı yapılması için çalışan eski milli atlet Gençlik Spor İl Müdürü Fatih Çintımar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor