04 Şubat 2011 | Cuma

Kocaman sorunlar

Bazen yükselmek için dibe vurmak gerekiyor. Yeni Malatyaspor maçı Fenerbahçe açısından böyle bir karşılaşmaydı. İdare edilebilir, günün kurtulacağı bir oyun değildi. Sonuçta iç hesaplaşma gerçekleşti ve Fenerbahçe, ligin ikinci yarasındaki 5 maçlık zorlu periyoda iyi bir başlangıç yaptı. Aykut Kocaman'ın söylediği gibi takım kimyasının oluştuğunu düşünmüyorum ama öz güven sıkıntısı Trabzonspor maçında aşıldı. Ancak Trabzonspor maçı tüm düğümlerin çözüldüğü karşılaşma değil. Fenerbahçe'nin önünde Manisa deplasmanı, Kayserispor maçı ve Beşiktaş derbisi var. Bunlar önemli ölçüde Fenerbahçe'nin rotasını belirleyecek maçlar. Sarı-lacivertli ekip ligde iddiasını sürdürmek istiyorsa önce Manisaspor engelini aşmak zorunda… Bir bakıma bu maç Beşiktaş karşılaşmasından daha önemli... Çünkü Fenerbahçe ligin formda ekibi karşısında kazanamazsa, Beşiktaş maçı tarihi rekabetten öteye gitmez.

Önce beyinde kazanılmalı

Bu zorlu maçın öncesine baktığımızda Fenerbahçe'nin iyi bir süreç yaşamadığını görüyoruz. Oyuncuların kutlamayı aşırı dozda yapması, Selçuk ve Gökhan gibi son haftaların çok etkili iki oyuncusunun cezalı olması, Trabzonspor maçı sonrası oluşacak konsantrasyon kaybı Aykut hocanın "Kocaman" sorunları olarak önünde duruyor. Hocanın önce işin psikolojik yönüne eğilip, çözüme ulaşması lazım, sonra da Gökhan ve Selçuk'un yerine iki ideal oyuncu… Benim düşüncem, Gökhan'ın yerinde genç Okan'ın oynaması (Çünkü Bekir bir sağ bek değil), Mehmet Topuz'un orta alanda Selçuk'un yerine çekilerek, o bölgedeki agresif yapının kaybedilmemesi de önemli. Aykut hoca ne yapar bilmiyorum ama takım kimyası kadar önemli olan mental hazırlık. Örnek mi? İşte Trabzonspor maçı... Beyinde kazanılan maç, sahada skorla taçlandı..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor