05 Şubat 2011 | Cumartesi

Bursa'ya uyarı

Ligde kolay rakip, kolay maç yok. 3 puan isteyen takımın sadece ayağını, kafasını değil tırnaklarını da kullanması şart. Şampiyonluk yarışındaki Bursaspor, Sivasspor karşısında bu gerçekle yüzleşti.
Konuk ekip, savunma alanını iyi daralttı, orta alanda Kadir ve Rada ile üst düzey bir mücadele ortaya koydu, ofansif anlamda Bursa'dan aşağı kalmayacak girişimlerde bulundu.
Böyle bir takıma karşı oynarken Bursaspor'un kendi performanslarını aşan, üretken bir oyuncu kadrosuyla sahada olması gerekirdi.
Ancak Ertuğrul Sağlam'ın orta alanda sahaya sürdüğü Bekir Ozan ve Sevensson ofansif olarak hiç üretken değildi.
İyi gününde olmayan Ozan, Batalla ve Sercan Yıldırım da ofansif girişimlere katkı vermeyince, Bursaspor'un gol umutları sadece Miller'a kaldı.
Bence Sağlam'ın bu kadro yapısı yanlıştı ve kadrosuna Navratil, Rada ve Grosicki gibi etkili takviyeler yapan Sivasspor'un direncini aşmaya yeterli değildi.

Sağlam'ın hamleleri
Ertuğrul Sağlam bu durumu 68. dakika izledikten sonra, Volkan-Ergic'i, Sercan-Bekir Ozan'ın yerine sahaya sürdü. Oyunun gidişatı bu hamleyle değişti. Volkan'ın sağ kanatta iştahlı futbolu, Ergic'in orta alan kontrolünü Bursaspor'a geçirmesi, maçın Sivasspor sahasına yıkılmasına neden oldu. Ve son dakikalarda da olsa Miller'ın golü geldi.
Evet, Bursaspor kazandı, günlük bile olsa liderliği ele geçirdi.
Bu güzel ama Ertuğrul Sağlam'ın bu maçtan çıkarması gereken dersler olduğunu unutmayalım.
Bu derslerin en başındaVolkan Şen'in sağlam olduğu sürece bu takımda oynaması gerektiğidir.
Ayrıca orta alanın mutlaka biri ofansif, biri defansif oyuncudan kurulması gerektiğini dikkatten kaçırılmamalıdır...
Sercan'ın sağ kanat oynamasının verimini düşürdüğünü de ekleyelim.
Son söz: Bir gün "Hayat öpücüğü" son dakikalara sığmazsa, Bursaspor'un yarası büyük olur...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor