Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

05 Mayıs 2016 | Perşembe

TESCiLLi ŞAMPiYON!

Adanaspor 12 yıllık özlemini Gaziantep deplasmanında dindirip, şampiyon olduktan sonra, aklında ne 19 maç yenilmezlik serisi, ne de 5 Ocak Stadı'ndaki 9 maçlık seri kaldı. Şaşa ile cümbüş ile geçen günler, maç günü, maç saatine kadar konvoylar, kutlamalarla devam etti.
Her ne kadar yedek ağırlıklı kadroyla da çıksa bu maç önemliydi. Çünkü ligdeki ikincilik yarışının sorumluluğu da Adanaspor'a kaldı. Bir gün önce V.Elazığspor ile evinde berabere kalan K.Karabükspor'un gözü kulağı da Adana'daydı.İlk 20 dakika direnen, atak oynayan taraf Adanaspor'du ama golü bulup öne geçen MG Alanyaspor oldu. Stadı hınca hınç dolduran taraftar biraz homurdansa da bu maç sonu yaşanan seromoniyle yerini coşkuya bıraktı.

Demirören verdi!
Maçı kazanarak sevinen, son iki haftaya ikinci sırada giren MG Alanyaspor, Süper Lig'e çıkma yolunda büyük avantaj yakalarken, Adanaspor evinde TFF Başkanı Yıldırım Demirören'in elinden şampiyonluk kupasını aldı.

Alanya mı, Karabük mü?
Ligde şimdi kıyasıya bir ikincilik yarışı var. Adana Demir'in K.Erciyes maçını son dakikalarında penaltıdan yediği golle 2-2 tamamlamasıyla, ikincilik yarışı iki takıma kaldı. Alanyaspor-Kardemir Karabükspor! Bir önceki hafta aldığı beraberlikle K.Karabükspor'a ikincilik şansını getiren V.Elazığspor, bu haftada aldığı bir puanla MG Alanyaspor'u sevindirdi.
Son iki haftada, MG Alanya Göztepe ve Giresunspor (D) maçlarını oynayacak. Karabükspor ise, bu hafta Adanaspor, son hafta Göztepe (D) maçlarıyla ligi tamamlayacak.

Balıkesir avantajlı
Bu haftanın ilk 6 sıra için en önemli maçı Balıkesirspor- Samsunspor arasındaki maçtı.
Son 5 deplasmanında sıfır çeken Samsunspor Zeeufik'in tek golüne engel olamadı ve play-off şansını pamuk ipliğine bağladı. Bal-Kes ise sezonun tümüne bedel bir 3 puan ile avantaj yakaladı.

Güle güle...
Bu hafta dramatik de bir hafta oldu. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'den düşen K.Erciyesspor bu sezon da PTT 1. Lig'e veda etti.
Bu hafta, belki de sezonun en dirençli, en iyi oyununu oynayan, sezon başında üst sıralara aday gösterilen, futbol tarihimizde 104. yılını kutlayan ulu çınar Karşıyaka'da 1. Lig'e veda etti. Alima Yeni Malatyaspor önünde 2-0 öne geçmesine rağmen 3-3 berabere kalan yeşil kırmızılılar, bu beraberlikle hem kendisini küme düşürdü, hem de rakibine play-off darbesi vurdu. Artık iki gedikli takımı 2. Liglerde takip edeceğiz...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor