Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

27 Nisan 2016 | Çarşamba

ŞAMPİYON ADANASPOR!

Geçen hafta eksik kalan harfleri tamamladık...
Şampiyon Adanaspor!
Bir takım düşünün ki, geçen sezon son 7 maçta ligde kalsın, kaldığına sevinsin... Yine o takımı düşünün ki, bu sezona iddiasız başlayıp, sezonun bitimine üç maç kala rekorlarla bu lige veda, Süper Lig'e merhaba desin. Hiç evelemeden, gevelemeden yazalım ki, anlayan daha iyi anlasın, anlamayan da tekrar okusun(!) "Adanaspor bu sezon, bu işin parayla değil, yürekle başarılacağını gösterdi!" "Adanaspor bu sene, "Kağıt üzerinde değil, yeşil zeminde varsan başarılı olursun!" dedi. Onlara inananlar azdı ama şimdi 78 milyon biliyor; "Şampiyon Adanaspor!"

Engin İpekoğlu farkı
Eyüp Arın takımı sezona çok iyi hazırladı. Kadro kısıtlı, çok da alternatifli değildi.
Verilen malzeme ile iyi bir sunum yaptı ama ya yağı, ya tuzu eksik kaldı. Her zaman yaptığı gibi nöbeti sorunsuz devretti... Gelecek isimlere herkes burun büküyor, onun ismi, bunun başarısı yok korosu herkesi çiziyordu. Doğru, Engin İpekoğlu'nun geçmiş karnesi "pekiyi"lerle dolu değildi. Ama hep bir standartı oldu, bundan da taviz vermedi. Şimdi öven övene, yere göğe koyulmuyor.
Çünkü hem takımını, hem kariyerini şampiyonluğa taşıdı.
Şimdi yiğidin hakkını yiğide verme zamanı. Bu takım bugün şampiyon olmuşsa, Engin İpekoğlu'nun motivasyonu, karakterli futbolcularının özverisi; her şeyden öte "Bayram Akgül'ün bu yıla mahsus" 'babacan başkan' rolüne bürünmesinin çok etkisi oldu. Bizler PTT 1.Lig'den uğurluyoruz.
Tebrikler şampiyon...

Heyecan sürüyor
Ligde Adanaspor'un, Gaziantep'te şampiyonluğunu ilanından sonra, tüm dikkatler, Süper Lig'e direkt çıkacak ikinci takıma yöneldi. İki deplasmanda aldığı puanlarla ikinci sıraya yükselen Alanyaspor evinde Elazığspor'la 1-1 berabere kalıp yerini Karabükspor'a kaptırdı. Kalan üç haftalık maç periyodunda Karabükspor'un üst üste iki iç saha maçına çıkacağını düşünürsek, ipler artık Karabük'ün elinde diyebiliriz.

Samsun direniyor
Play-Off şansını zorlayan bir diğer takımda Samsunspor...
Denizli'yi yenip rakibini ateş hattında bırakan kırmızıbeyaz- siyahlı takım, maçı kazandı, kaleci Furkan'ı kaybetti.
Kolunu kıran genç kaleci şanssız bir şekilde sezonu kapattı.

Karşıyaka'nın işi zor
Koca bir sezon ortalarda göremediğimiz takım, ligin son haftalarına girildikçe elinden geldiğince direniyor. Ancak bu çaba yeterli olacak mı bilinmez..!
Balıkesirspor'u 1-0 yenmeyi başaran yeşil-kırmızılılar, kalan üç maçını 9 puanla kapatsa bile, ligde kalma şansı yok denecek kadar az...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor