Cevdet Ünüvar

Cevdet Ünüvar

22 Nisan 2016 | Cuma

ŞAMPİY.. ADANASPOR!

30 haftası geride kalan PTT'de, 01 numaralı adres işi bitirdi, resmiyeti ilan için gün sayıyor. Bu hafta sonu oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediye maçında, galip gelmesi halinde kimsenin alacağı sonuca bakmaksızın şehrine apolet takıp dönecek. Şampiyon olup dönecek.
12 yıllık özleme nokta koyup dönecek. Bu lige, bu heyecana nokta koyup, yıllarca ses getirdiği, lâyık olduğu lige dönecek. 18 haftadır kaybetmeden geldiği ligde, son 9 iç saha, son 7 sürekli olarak, peş peşe kazandığı maçları, yepyeni bir zaferle taçlandırmak için çıkacak sahaya...

5'inci kez çıkıyor!
62 yıllık tarihinde 4 kez Süper Lig'e çıkma sevinci yaşayan, en son 2001-2002 sezonunda şampiyon olup terfi eden turuncu-beyazlılar, iki kez Play Of finalinde kaybettiği şansını, bu sefer şansa bırakmadan, direkt olarak çıkarak göstermek istiyor.
Buna da ramak kaldı, bir buselik yol kaldı diyebiliriz.

Rekorları altüst etti
Lider Adanaspor öyle bir performans sergiliyor ki, PTT 1.Lig'i takip edenleri, lige favori biçenleri, paraya göre sıralama yapanları(!) teker teker, peş peşe mağlup ederek ve de mahçup ederek, "Bu iş yürek işi gardaşım, sahada oyna, sahada kazan!" diyenleri haklı çıkaran sonuçlarla şampiyon oluyor...
Şu istatistiğe bakar mısınız;
18 maçtır yenilmiyor, 9 iç saha maçını peş peşe, son 7 lig maçını art arda kazandı.
İlk 12 maçta, sadece 15 gol atıp, 14 puan toplayan takımın, sonraki 18 karşılaşmada, 34 gol ile 48 puan topladığını söyleyelim.

Alanya bir adım önde
Haftanın, sezonun en anlamlı, en heyecan yüklü, en belirleyici maçı oynandı bu hafta. K.Karabükspor- MG Alanyaspor maçına deplasman takımı Şanlıurfa'da aldığı galibiyetle, ikinci sırada yer alarak geldi. Karabükspor mutlak kazanmak zorunda olduğu maçta, beraberliğe sevindi.
Ayite haftalar sonra golü hatırladı. Ev sahibi takımın son üç haftadaki 7 puanlık kaybı enteresan. Buna karşılık MG Alanya son 5 maçında 13 puan topladı ve rakibinin üzerine çıktı. Artık en ufak bir puan kaybı iki takım içinde tüm sezona bedel sonuçları beraberinde getirecek.
Nefesler tutuldu...

Horoz şaşırtıyor
Haftanın en önemli maçlarından biri de Denizli'de oynandı. Geçen hafta Adana Demir'i, Adana'da yenen Denizlispor kendisi gibi ligde kalma çabasında olan Karşıyaka'ya, oyununu kabul ettirdi ama sonucunu kabul ettiremedi. Bu skor Karşıyaka için ise umutların tükenişi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor