Bülent Tulun

Bülent Tulun

12 Ocak 2011 | Çarşamba

Elveda Ali Sami Yen

Tarihi Ali Sami Yen Stadı'nın kapanış gecesinin maçtan çok, duygusal anlara ve gösterilere sahne olacağı düşünülmekteydi ama maçın başlamasıyla birlikte son derece haddini bilen, basit ve disiplinli oynayan Beypazarı Şekerspor takımı Galatasaray'a nefes aldırmadı.
Kendi sahasında haddinden fazla hazırlık pası yaparak rakibini üzerine çekmeye çalışan Galatasaray'ın tuzağına düşmeyen Şekerspor, araya bir de kaleci hatasından kaynaklanan bir gol sıkıştırınca hesaplar da bozuldu.
Maç öncesi ısınmaya çıkartılmayarak muhtemel seyirci tepkisinden korunan Kazım can simidi olarak ikinci yarıda oyuna girdi.
Daha evvel Gökhan Zan-Serdar Özkan gibi ezeli rakiplerinin kapıya koydukları oyuncuları almakta ve yararlanamamakta mahir olan Galatasaray yönetiminden doğal olarak Kazım transferine de tepki gösteren Galatasaray camiası endişeliydi.
İkinci yarıyla beraber kalite farkından kaynaklanan bariz bir Galatasaray üstünlüğü vardı.
Özellikle 45. dakikadan sonra kanatların iyi kullanıldığı verimli ortalar gelmeye başlayınca goller de geldi.
Her ne kadar bir ölçü olmasa da sol bek Insua, Ayhan ve Serkan, oyuna girdikten sonra da Emre Çolak Galatasaray'ın iyileriydi.

Kupada olmak zorunda

Kupadan başka koşacak kulvarı kalmayan Galatasaray'ın önümüzdeki sezon Avrupa'da yer alabilmek için kupada şampiyon olması gerekiyor.
Mevcut kadro hem ligde yeterince mücadele etmeyi hem de kupadaki zorlu eşleşmeleri kaldırabilecek mi şüpheliyim.
Bu saatten sonra yapılacak transferlerin gerekli pozisyonlarda ne kadar verimli olabileceği ve ne kadar adapte olabilecekleri tartışmalı.
Umarım bu pozisyonlar için altyapı oyuncularını daha cesaretle kullanabilirler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor