Bülent Tulun

Bülent Tulun

20 Aralık 2010 | Pazartesi

İstediğini aldı

Maça, Gaziantepspor kupa maçını düşünerek Arda'yı riske etmeden Anıl ve Serdar Özkan'la başlayan Hagi, ilk 45 dakikada 8 top kaybı yapan Serdar'a kenardan acı acı bakıyordu. Gerçekten ileri üçlünün sağ kanadında oynayan bir oyuncuya kaç kez top gelir ve 8 top nasıl kaybedilirdi...
Orta sahanın solunda ise Hakan Balta olumlu hiçbir katkı yapamadı. Kewell'ı gerilere kadar getirtip top çıkarttırmak kısıtlı kadrodaki en klas adamın enerjisini boşuna kullandırtmak değil de nedir?
İlk yarıda 2 tane serbest atış ve Ayhan'ın kafa vuruşundan başka pozisyon olmaması, diğer taraftan ender Konyaspor ataklarında bire birde Galatasaray savunmasının klasik zaafları vardı. Çağlar ilk kez ilk 11'de oynadığı bu maçta Cana ile beraber en yararlı adamlardan biri olarak ortaya çıktı. Özellikle Cana çok kritik müdahaleler yaptı. Konya kontrataklarında zamanlamaları çok doğruydu. Konyaspor'da ise Grajciar bugün Süper Lig'de her takımda direkt oynayabilecek bir oyuncu.

Ara transfer ne getirir?

Yedek kulübesi itibariyle fazla müdahale şansı olmayan Hagi çaresizdi. Serdar Özkan'a 80. dakikaya tahammül edebildikten sonra ise Aydın'ı oyuna aldı. Hemen akabinde Hakan Balta maç boyunca yaptığı en olumlu hareketi yaparak Anıl Dilaver'e müthiş bir asist yaptı. Anıl da çok usta bir tek vuruşla bunu gole çevirdi. 81. dakikadaki bu golden sonra skoru korumak ve topa daha fazla sahip olabilmek Galatasaray için zor değildi.
Ligin ilk yarısını en üst sıradaki takımlardan 19'dan başlayan farklarla bitiren Galatasaray için, sezon kabus gibi geçiyor.
Son 6 haftada sadece Kasımpaşa ve Konyaspor'u yenebilmek içinde bulunulan durumun vahametini azaltmıyor. Devre arasında yapılacak takviyelerin ne kadar yarar sağlayacağı şüpheli. Umarım Anıl Dilaver gibi birkaç genç oyuncu daha takıma monte edilebilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor