Bülent Tulun

Bülent Tulun

10 Aralık 2010 | Cuma

Üst kattakiler

Kasımpaşa galibiyetiyle gelen 3 puan sadece sıralamada averajla 9. olmayı sağladı. Kalan 2 maçta alınacak 6 puan sadece ilk yarıyı 26 puanla kapamayı sağlayacak.
Galatasaray'ın sıkı sıkıya kupaya sarılması gerekiyor. Peki bu kadro ve bu problemler içindeki yönetim anlayışı ile mi?
Galatasaray'ın amiral gemisi futbol. Sn. Başkan "Futbol haricindeki her şey iyi gidiyor" diye buyurmuşlar. Bu kulübün esas iştigal konusu profesyonel futbol. Gelirlerinin % 90'ı bu branşın başarılarından geçer. Sponsorluk gelirleri, ürün satışları, puan başına TFF'den alınan bonuslar ve UEFA gelirleri bu branşın başarıları ile orantılıdır. Bir restaurant hakkında, 'Buranın her şeyi mükemmel, personel süper, hijyen fevkalade, fiyatları da gayet iyi, sadece yemekleri berbat' denirse ne düşünürsünüz?

Yönetme yanlışı ortada

Sn. Başkan, "Ocak ayında 4 transfer yapacaklarını" söylüyor. Her sezon ortasında 4-5 yeni oyuncuya gerek duyuluyorsa, hangi planlamadan bahsedebilirsiniz. Sezona ciddi harcamalarla 28 kişilik bir kadro tesis edilerek başlanıyor, her devre arası bir koşuşturmadır gidiyor. Bu periyotta transfer edilen oyuncuların da ya form durumları ya da problemleri itibariyle verimsiz oldukları bir vakıa.
Ezcümle Galatasaray'da profesyonel futbol iyi yönetilmiyor. 2006 yılından beri altyapıdan bir tek genç, takıma kazandırılamadı. O yıl bu takımda, Uğur, Ferhat, Aydın ve Mehmet Güven oynuyordu.
Şu anda bunların 3'ü Süper Lig'de Galatasaray haricindeki takımlarda forma giyiyor.
Bir Uğur Uçar mı? Ali Turan mı? Bu basit örnek bile futbolda yönetme yanlışını ortaya koyuyor.
Süper Lig'den ümidini kesen Galatasaray camiasının tek beklentisi takım gibi bir takım, savaşan, dayanışma içinde olan, sahada birbiriyle kavga etmeyen Galatasaray gibi bir görüntüsü olan ekip. Ama herhalde öncelikle üst kattakilerin ekip olması gerekiyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor