Bülent Tulun

Bülent Tulun

24 Aralık 2010 | Cuma

Hagi haksız mı olacak!

Spor Toto Süper Lig'i liderden tam 19 puan geride kapayan Galatasaray'da gözler devre arası transferlerine çevrildi.
2006'dan beri homojen bir kadro kuramayıp hep ara transferlere bel bağlayıp hüsran yaşayan yönetim ve profesyonelleri yeni bir maceraya yelken açacak.
Bu yelkenin hangi rüzgarları arkasına alabileceği son derece şüpheli.
Teknik direktör Hagi "Kiralık oyuncu istemiyorum, hatta kiralık İnsua'yı da yollayalım" dediğine göre ciddi mali fedakarlık gerektiren bir operasyon yapılacak.
Birçok yorumcuya göre Galatasaray'a en az 4 oyuncu lazım. Başkan Sayın Adnan Polat da aynı ifadeyi kullandığı için demek ki bu doğru.
Bendeniz aynı fikirde değilim. Bu takımın elinde ciddi bir oyuncu kadrosu var. Esas sorun, planlamanın "p" sinden haberi olmayan transfer sihirbazlarının koca sezona tek nitelikli santrfor ile başlamaları.
w En eleştirilecek kararı
Bu düzeyde her takımın kadrosunda nitelikli en az 3 santrfor varken ve başarısızlıklarda hep faturalar genel müdür muavinlerine kesilirken şimdi Hagi mi haksız olacak? Hagi'nin en eleştirilecek kararı Misimovic gibi bir oyuncuyu tek kalemde silmesi.
Acaba ciklet çiğnemeseydi, bu kadar kariyerli bir oyuncudan yararlanabilmek zor muydu?
Üstelik adamın oynayarak geldiği lig, Bundesliga... Altyapıdan yapılabilecek takviyeler mevcut.
Uzun zamandır bu kaynağı göz ardı edenler, hovardaca aslan gibi evin çocuklarını dağıtan zihniyete karşı durabilmelidir Hagi.
2005 yılında bir milli maç arası Göteborg ile yapılan bir dostluk maçına 11 altyapı oyuncusu ile çıkıp 4-0 kazanabilme yürekliliğini gösteren Gika için bu kavgayı verebilmek zor değil.
Çünkü Galatasaray'ın artık sokağa atılacak parası kalmadı. Savaşan bir takım sahada olduğu sürece taraftar da motive olacak ve takımının arkasında olacaktır.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor