Sinan Vardar

Sinan Vardar

24 Eylül 2015 | Perşembe

Derbinin favorisi Beşiktaş

Süper Lig'de pazar günü Beşiktaş ile F.Bahçe kozlarını paylaşacak.
Bayramın son günü müthiş derbinin öncelikle fair-play duygusuyla geçmesini diliyorum.
Derbilerde kimin kazanabileceğini tahmin etmek zordur. Çok kere izledik ve gördük ki; böylesine önemli maçlarda favori nice takım sahadan yenik ayrıldı. Pazar günkü maçta favorim tabii ki Beşiktaş... Kağıt üzerinde, iki takımın form düzeyleri karşılaştırıldığında ve oynadıkları futbol kıyaslamasında Kara Kartal önde. Beşiktaş şu anda Türkiye'nin en iyisi... Ancak en iyi olmak yetmiyor.
Beşiktaş güçlü gözükse de kadrosunu yıldızlarla dolduran ancak takım olma olgusunda sıkıntı yaşayan F.Bahçe, ilk 5 hafta sonunda siyah-beyazlı rakibinden 3 puan önde.. Ve olası F.Bahçe galibiyetinde puan farkı bir anda 6'ya çıkacak.

Kilit adam Necip Uysal
Beşiktaş geçen hafta 2 puan kaybettiği G.Birliği maçında ikinci devrede sahada yayılışı ve rakibine kurduğu baskıyla gücünü gösterdi. Beşiktaş, Ankara deplasmanında ikinci 45 dakikada 5 forvetle öyle gol pozisyonuna girdi ki belki de sezon başından bu yana en iyi futbol gösterisini gerçekleştirdi.
Ancak gerçek şu ki, Beşiktaş'ın savunma ve ön liberoda sıkıntıları var.
Bunun çözümü Necip'te. Bu takımda belki en çok eleştirilen Necip, Veli ve Tolgay'ın sakatlığında Beşiktaş'ın olmazsa olmazı...

Güneş ve Quaresma
Şenol Güneş'in, Quaresma konusundaki ısrarını doğal karşılıyorum.
Güneş inatla Q17'yi inatla futbola kazandırmaya çalışıyor. Yeteneği tartışılmaz Quaresma'nın kendine oynama isteği takıma büyük zarar veriyor.
Güneş onu kazanma uğruna risk alıyor.
Güneş'in bu tercihine saygı duyuyorum ama Quaresma'nın takım için futbol oynama sağduyusuna kavuşup kavuşamacağı konusunda teredütlerim var.
Beşiktaş'ta anahtar Şenol Güneş'te...
Ben Güneş'in derbide risk almayacağı görüşündeyim. İyi savunma ve zengin forvet hattıyla ezeli rakibine baskı kuracağını düşünüyorum. Ben Güneş'in tecrübesiyle derbiye damgasını vurmasını bekliyorum.
Dev maçta Beşiktaş taraftarına büyük görev düşüyor. Şu ana kadar biletlere fazla ilgi olmadığını okudum.
Bu dev maçta taraftara büyük iş düşecek.
Tüm sporseverlerin Kurban Bayramı'nı kutlarım.
Sağlıklı, mutlu, huzur dolu bayramlara...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor