23 Eylül 2015 | Çarşamba

Gelişmeler, mesajlar

Bir takımda teknik direktörün; oyun anında yapacağı oyuncu ve taktik değiştirme hamlesi oyunun akışını, takımın alacağı sonucu etkiler. Doğru taktik ve oyuncu değiştirme hamlesi, takımın alacağı sonuçta olumlu ya da olumsuz sonuçlar doğurur. Bu konuda teknik direktörün oyunu okuması büyük önem taşır. Elbette bir takımın alacağı sonuçta orta sahanın önemi birinci derecededir.
Beşiktaş'ın orta sahasında iki ön libero Veli ile Atiba çok önemli oyunculardır.
Veli'nin uzun süren sakatlığı, özellikle Atiba'nın performansını, verimini düşürdü. Bunu da 2 puanın yitirildiği Gençlerbirliği maçında bir kez daha gördük. Dahası; Şenol Güneş'in işini zorlaştırdı!
Beşiktaş'ın verimde ve etkinlikte öteki önemli ikilisi; Cenk Tosun ile Mario Gomez'dir. Bu iki santrforun birlikte oynama tartışması, dikkat çekici. İki santrforun birlikteliğinin, Beşiktaş'ın gol atma sayısını artıracağı görüşü ile artırmayacağı savı eşit sayıda gibi.

Q17 bekleneni verince!
Bana göre bu ikiliyle Beşiktaş'ın gol atma şansı artar. Ve de rakip takım savunmasının hücuma katılmasını engeller.
Böylece Beşiktaş'ın hücum etkinliği düşmez, gol atma şansı yüksek olur.
Bir şartla; ön liberoda Veli-Atiba ikilisi mutlaka olmalı!
Siyah-Beyazlı takımın savunması Rhodolfo'nun gelmesiyle artık güven veriyor. Rhodolfo-Ersan stoper ikilisi, oynadıkça birbirlerini daha bir tanıyacak, savunma eskisi gibi artık yol geçen hanı olmayacaktır!
Geri dörtlünün iki beki sağda Alman Beck, solda Tosic deneyimli savunmacılardır.
Tosic'in Gençlerbirliği maçında kendi kalesine attığı gol yolunu şaşıran kör kurşun kazasıdır.
Hala aldığı bir maçlık cezanın şokundan kurtulamayan Quaresma, henüz bekleneni veremedi. Kendine gelmesi durumunda Beşiktaş'a vereceği performans büyük olacaktır.
Hücum hattı zaten tanıdık bombacılar!
İki açık Gökhan Töre ile Quaresma tescilli markalardır. Bir o kadar önemlisi; Olcay Şahan'ın Milli Takım'daki performansı ve de attığı golle "Geliyorum. Artık golleri kaçırmayacağım" mesajı vermesi!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor