23 Haziran 2014 | Pazartesi

Yine yedekler

Belçika'nın başında niçin Marc Wilmots var? Çok iyi taktik analizleri nedeniyle mi? Ya da müthiş disiplin getiren bir teknik adam mı?
Böylesine müthiş bir nesil yakalayan Belçika, eski futbolcusunda hangi özelliği keşfetti?
Belçika'da yıllardır Fransızca konuşan Wallonlar ile Flamanlar arasında bir didişme var. Hatta ayrılık söylentileri ayyuka çıktı. Bu kadar uyumlu bir takım için bundan büyük tehlike olamaz. Tamam Wilmots, takımın başına gelmeden önce 3 yıl Advocaat ve Leekens'in yardımcılığını yaptı ve bu kadronun gelişimine tanık oldu.
Ama asıl özelliği annesinin Wallon, babasının Flaman oluşu. Bir süre senatör olarak da görev yapmışlığı var. Yani onun görevi futboldan öte.

Sonda açıldılar
Dün akşam Belçika ve Rusya, bu Dünya Kupası'nın gelişimine pek uymayan bir futbol ortaya koydular. Kurt Capello'nun Rusya'sı Güney Kore beraberliği yüzünden kaybetmesi durumunda zor duruma düşecekti.
Belçika ise ilk maçtan gelen 3 puanın üzerine yatar gibiydi sanki.
Az pozisyonlu, temposu düşük maçın ikinci yarısında Rusya'nın bir parça daha istekli olduğunu söyleyebiliriz. Belçika'nın Cezayir maçı gibi maç sonunda açılması ise ilginçti. Bu kez de yedekten gelen Mirallas ve Origi ve enerjisi yerine gelen Hazard, oyunun Rusya yarı alanına yıkılmasını sağladı. Rusya'yı yıkan Lukaku'nun yerine giren 19 yaşındaki Origi oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
Etiketler :
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor