21 Haziran 2014 | Cumartesi

Kosta Rika yaşıyor

Dünya Kupası kuraları çekildiğinde "Ölüm Grubu" adı verilmişti bu gruba. Toplam 7 Dünya Kupası kazanan 3 takımdan hangisinin eleneceği konusunda herkesin bir fikri vardı.
Çoğu kişi İngiltere'nin elenebileceğini düşünüyordu. Açıkçası kimselerin aklına Kosta Rika'nın iki eski şampiyonu geçeceği gelmiyordu.
Kosta Rika dün akşam İtalya'nın etkin olabileceği alanı net bir şekilde kapattı. Kalabalık savunmayı sadece sayısal bir değer olarak belirlemedi.
Böylesine disiplinli bir savunmanın dengesini tek bir şey bozabilirdi. Pirlo'nun sihirli pasları. Maçın ilk yarısında Pirlo, alameti farikası paslardan birini attı. Hem de Balotelli'nin ağzının içine.
Ama onun etkisiz vuruşu belki de maçın kaderini belirledi.

Tam 24 yıl sonra

Bu disiplinli oyun ne Candreva'ya şans verdi ne de ikinci yarıda oyuna giren Cassano ve Insigne'ye.
Kosta Rika'nın golünde o eski İtalyan defansını andık.
Ne Baresi, ne Maldini, ne Scirea, ne Gentile, ne Cannavaro ne de Nesta var artık. İtalya ilk maçlar sonunda favoriler arasında yer alırken bir anda Uruguay ile final maçına çıkma durumuna geldi.
Ya Suarez ve arkadaşları ya da Pirlo ve arkadaşları elenecek. İngilizler zaten bitti. Kosta Rika ise Campbell, Ruiz, Borges ve arkadaşlarıyla 24 yıl sonra ikinci tura çıkmanın keyfini yaşıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor