11 Haziran 2012 | Pazartesi

Kocaman; yeniden yapılanma

Aykut Kocaman, yeni sezon planlarını devreye sokmaya başladı. Fenerbahçe kadrosunun yenilenme sürecini de başlatıyor bu hamleler ile.
Daha genç, daha ucuz, gelişme potansiyeli yüksek oyuncuların peşine düştüğü gibi, Kuyt gibi tecrübeli olup da takım oyununu destekleyecek karaktere sahip olanları kadrosuna kattı.

Dengeler önemli
Yeni bir takım için en önemli detay; denge...
Hem oyuncu tipleri arasındaki çeşitlilik ile sahadaki performans dengesi, hem de sözleşmelerin prensibe kavuşturulmasıyla gelen mali denge... Futbolcuların gözünü, diğerinin aldığı paradan ayıracak. Soner ve Salih genç oyuncular. Pas kaliteleri yüksek, ayrıca oyun görüşleri de var. Birkaç ay problem yaşayacaklardır. Ama Selçuk ve Alex gibi önemli ağabeylere sahipler. Onlarla antrenman yapacaklar. Eğer isterler ve çalışırlarsa, kendilerini katlarlar.

İş orta sahada biter
Recep Niyaz U18'in yıldızıydı. Beşiktaş finaline tek başına ağırlığını koydu. Geçen sene ısınma turuydu. Bu yıl net bir yıldız adayı. Gökay için karar senesi. Sezer Öztürk artık sakatlıktan çıkmış, takımın ve hocasının ne istediğini bilen bir şekilde başlayacak sezona. Bir takım orta sahası kadar iyidir... Aykut Kocaman fizik gücü yüksek, tempoyu kaldıracak, pas kalitesi tartışılmayan bir takım istiyor. Yeni sezon bu işaretleri arayacağız.

Yine play-off görünüyor
UEFA, süreç ile ilgili ahkamanı bu hafta keser... Beşiktaş'ın Avrupa'sı yok... Fenerbahçe ile Trabzonspor'unki belli değil. Galatasaray bir milyon dolarlık belgeyi bulamadı. Mahkemeden aklandı ama UEFA buna sıcak bakmıyor. Eğer Avrupa'ya gidemeyecek takım sayısı artarsa, play off'a devam etmek de kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor. Ben sistemin devamından yanayım. Teknik adaklar ve futbolcular istemiyor. Ama futbola getirdiği huzura bakarsak, bu sezonun geçen seneki gibi konsantre olmayacağını, daha rahat bir takvimde oynanabileceğini düşünürsek, bizim gibi dedikoduyu sevenlere için ilaç gibi play-off... Süper Final gibi bir er meydanını önümüze getiren bu düzenin, aslında haksızlığı ve şanssızlığı en aza indirdiğinin de altını çizelim.

Hesap zamanı yaklaşıyor
25 Haziran'da 16. Ağır Ceza Hakimleri son sözlerini söyleyecekler. 1 Temmuz Fenerbahçe'de yeni bir dönem başlayacak. Aziz Başkan kendini aklayıp gelirse; yeni bir liste yapacaktır. Ama bu kez kongrede tek başına olmaz. Eğer aksi olursa, yeni bir kongre kaçınılmaz hale gelir. Yine tek adaylı bir seçim olmaz...
13 yıldır Fenerbahçe'nin uykuya yatan dinamikleri, istibdat örnekleri de taşıyan bir süreci bitirip, Fenerbahçe'yi değerleriyle yeni vizyonlara taşıyacaklardır.

Kim Beşiktaşlı?
Fikret Orman, Nihat Kahveci'ye çatıyor; alacağını istedi diye... Yeni başkan çok duygusal ve çok ağır konuştu. Nihat hak ettiğini istiyor aslında... Üç yıllık bölümünü de sildiğini söylüyor... Ama "hayır"; parayı ödeme, istediğinde kara listeye gir. Peki; Yıldırım Demirören...
Sekiz yıl başkanlık yaptı... 108 milyon lira alacağı var ve istiyor...
Ne yapacağız, kapalıdan gelmiş, Beşiktaş için ciğer patlatmış, başına geçmiş, kulübü temsil etmiş, parasını vermiş ve geri isteyeni... Orman, alacağının peşine düşeni, kapının önünden geçirmeyeceğini belirtiyordu. Demirören'e ne yapacak ?

Nasıl Beşiktaşlı?
Rahmetli Hakkı Yeten ölüm döşeğinde... "Beşiktaşlılara mesajın var mı?" diyorlar...
Efsane isim; "Beşiktaş'a canım feda..." diyor, "olsun"u söyleyemeden ruhunu temsil ediyor. "Feda" tişörtü bu hikayeden çıktı. Kulübün girdiği dar boğazda, tüm camiayı ve taraftarları birleştirecek bir sembol yaratıldı. Ama satışlar 35 binde kaldı...
Beşiktaş camiası böyle bir gövde gösterisinde, "Biz de camiayız" deme fırsatını değerlendiremiyor. "Artık iki büyük var" diyenleri haklı çıkartırcasına uzaklaştılar birbirlerinden...
Futbol takımının aldığı saha kapama cezalarına baktığınız zaman; takımına en çok zarar veren seyirci Beşiktaş'ta...
Hep, "en yaratıcı" olmakla övünürler ama, "şımart bizi" pankartları ile kulübün batışını hazırlayanlar da onlar. Ve, Beşiktaş'ı tekrar camia yapacak bir fırsat, dört paket sigara parası kadar fedakarlık ile kulüpleri için "feda" edebilecekleri gösteremiyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor