28 Nisan 2015 | Salı

Haydi canım!

Çok ilginç bir haftaydı. Bir haftada 3 lider değişikliği. Önce Fenerbahçe, sonra Galatasaray, son olarak da Beşiktaş. Haftanın son maçını oynamanın avantajı bu. Bir de bizim ligimizde kalite yok derler. Üç takımın bir haftada liderliği yaşadığı bir lig hatırlayanınız var mı?
Maç öncesi kadrolar açıklandığında gördük ki Bilic, yine kazanmak için sahaya çıkmış.
Burada önemli olan Beşiktaş'ın değil Karabük'ün ne oynayacağıydı. Kartal gole kadar sadece bir pozisyona girdi. Peki golden sonra Karabükspor ne yaptı, kaç oyuncusu topun arkasında kaldı? Golden sonra kısa bir süre Karabükspor oynadı Beşiktaş izledi.
Sonrasında maçın şeklini şemalini değiştiren kırmızı kartlar çıktı ortaya.
Merak ettiğim, Bülent Yıldırım'ın ortaya çıkardığı, yarattığı ilk kırmızı kartta; kaleci yerde iken elini nereye koyabilir?
İkinci merak ettiğim konu ise, ne kadar net olsa da Necip'e gösterdiği kartı başka statta başka takıma da gösterebilir miydi?

Korkunun ecele faydası
Şekil-şemal değişti dedik ya, kenarda Bilic de bu rüzgardan etkilendi. Demba Ba-Franco değişikliğinin başka bir açıklaması yok. Beşiktaş liderlik için oynayacak, rakibi 10 kişi kalacak ve forvet çıkartıp savunma oyuncusu alacak oyuna (kendisi 10 kişi kalmış olsa da).
Haydi canım sen de!
Sonrasında oyun dengeleniyor ve bu kez de Cenk Tosun oyuna giriyor. Şimdi bazılarına göre Bilic büyük hoca. Büyük ne zaman olursun biliyor musun? Demba Ba'nın yerine Cenk'i alırsan! Tüm maç boyunca 3 pas yapamayan, ceza sahası merkezine gelen tek top gol oluyor, hakem maçı 7 dakika uzatıyor ve sen kazanıyorsun.
Bu olsa olsa şans olur. Ama kazanan hep haklı değil mi?
Bence değil.
Bu oyun anlayışı ile olmaz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.

GÜNÜN DİĞER YAZARLARI

SON DAKİKA
Anasayfa Anasayfa Beşiktaş Beşiktaş Fenerbahçe Fenerbahçe Galatasaray Galatasaray Trabzonspor Trabzonspor