ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
Efsaneyi yıkıyor

Yıldırım kendi yarattığı efsaneyi kendi elleriyle yıkıyor. Futbolu anlayanlara bırakmadı. Muhaliflerini temizledi

Fenerbahçe'nin evlatları yönetimden, kulüpten atıldı. Eğer Yıldırım jest yapmak istiyorsa Saran'ın davasını geri çeksin

'Anadolu takımı şampiyon olsun' diye kimsenin uğraşmaya hakkı yok. Anadolu takımı şampiyon olacaksa takır takır olur

Fenerbahçe'de kongre için geri sayım sürerken Yıldırım'ın 'Saran'ın aday olamamasına üzüldüğü, önünün açılmasını istediği' şeklinde haberler çıktı.
Hatırlarsın ilk yarıda "Aziz Yıldırım, Fenerbahçe'nin böyle devam etmesine izin vermez. Benim bildiğim Aziz Yıldırım fevkalade hırslı, ihtiraslı bir adamdır.
Ailesinin maddi imkanlarını da kullanarak ikinci yarı başlarken Fenerbahçe'ye çok iyi bir golcü ve çok iyi bir oyun kurucu alacak. İkinci yarıda başka bir Fenerbahçe izleyeceğiz" demiştim. Ala ala Josico'yu aldı, geçen yıl ala ala Maldonado'yu aldığı gibi. Çünkü Aziz Yıldırım futboldan anlamıyor. "Ben betondan da anlarım, futboldan da anlarım" diyor ama ikisinden de anlamadığı belli. O Aziz Yıldırım'ı Fenerbahçe baş tacı ediyor hâlâ!.. Bütün muhaliflerini temizledi. Fenerbahçe'nin ne değerli evlatları yönetimden atıldı, hatta Fenerbahçe'den attılar. Efendim Şekip Mosturoğlu "Merak etme başkan Sadettin Saran'ı hukuk keser. Onun için sen bildiğin gibi jest yapabilirsin" deyince çıktı geçen hafta jest yaptı. "Saran'ın yolunu açın" diye. Çünkü elinde garantisi var. "Saran'ın yolunu açın" diyen adam Yargıtay aşamasındaki davayı çeker. O dava düşünce Saran'ın yolu açılır. Ama o dava devam ederken, Saran'ın yolu hukuken kapalı olduğu bilinirken, 'Efendim bak ne kadar demokrat Aziz Yıldırım. Bak Saran'ın da yolunu açıyor.' Hadi canım sen de!.. Bu Aziz Yıldırım, kendi yarattığı efsaneyi kendi elleriyle yıkıyor. Çünkü futbolu anlayanlara bırakmadı ve ne yazıktır ki Aziz Yıldırım'ı ancak şimdi eleştirmeye cesaret edebiliyor bazı Fenerbahçeli kalemler. Daha düne kadar göklere çıkaran ona padişah muamelesi yapan kalemler, nihayet 'Fenerbahçe kötü takım' demeye başladılar. Tuncay'ın transferine izin verildiği zaman sana söylediklerimi hatırla. "Bu takımda başka Fenerbahçeli yok. Bu takımdaki Fenerbahçe ruhunu canlandıracak, seyirci ile ilişki kuracak, Fenerbahçe sıkıntıya düştüğü anlarda bu takımı son ana kadar itecek güç kalmadı" demiştim. Şu Fenerbahçe'ye bak bu hafta!.. Gençlerbirliği karşısında kaç Fenerbahçeli vardı: İki tane. Roberto Carlos ve Lugano. Onun dışındakilerin Fenerbahçeli olduklarını hissedebildin mi? 'Maç gidiyor' diye çırpındıklarını hissedebildin mi? 'Gidiyoruz, bitiyoruz' diye koşuştuklarını hissedebildin mi? Roberto Carlos ve Lugano!.. Bir Brezilyalı ile Uruguaylı, Fenerbahçeli olabilmişler. Kenarda çaresiz, çözüm yaratmaktan aciz bir teknik direktör var. Yedek kulübesinde girip oyunu kurtaracak adam yok. İçeride oynayan adam yok. İşte Fenerbahçe bu!..

SEÇİMİ KAYBEDER
- Fenerbahçe, dünyanın en zengin 19. kulübü oldu ama tesisleşme ve kurumsallaşma yolunda gösterdiği başarıyı sahada gerçekleştiremiyor. Mayıs ayında seçim var. Alınan kötü sonuçlar seçime nasıl yansır?
Çok etkiler. Mayıs tam ligin kaderinin belli olduğu ay. Fenerbahçe şampiyon olmazsa Aziz Yıldırım gider.

- Kendi mi gider, seçimle mi gider?
Seçimle gider. Kendisi gitmez. Bakma palavra! O kimseye bırakmaz. Çünkü öyle bir manevi tatmin sağlıyor ki başka bir yerde o tatmini bulmasına imkan, ihtimal yok.

- Ali Koç, basın toplantısında radikal kararlar alabileceklerini söyledi. Fenerbahçe'nin kısa vadede toparlanabilmesi için neler yapması gerekiyor?
Şu anda yapabilecekleri tek radikal değişiklik; hocayı değiştirmek. Kadro yetersizken hocayı değiştirmek 8 puan gerideki Fenerbahçe'ye ne kadar yarar sağlar bilemiyorum. Ama tabii Ali Koç bir şeyler söylemek zorunda. Fenerbahçe taraftarını susturabilmek için. Ama Ali Koç'un ne kadar inandırıcı olduğunu da düşünmek lazım.

- Kadro eleştirileri gündeme geldiğinde geçen sezon örnek verilerek Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı hatırlatılıyor.
Geçen sezon final oynaması da tamamen tabela.

- Şans mı?
Tabii. Yani Fenerbahçe futbol oynayarak mı çeyrek final oynadı! Ayrıca Avrupa'daki futbolu da görüyoruz. Finali kim oynadı, nasıl oynadı? Yani Avrupa'daki futbol, tarihinin en kötü düzeyinde. Avrupa Şampiyonası'nı izledik. Aragones'in İspanyasını izledik. O bir ölçü değil. Şu dökülen Galatasaray hâlâ Bordeaux ile uğraşıyor.

- 'Artık bir Anadolu takımı şampiyon olsun' gibi ortak bir kanı oluştu kamuoyunda.
Anadolu takımı şampiyon olacaksa olur. Anadolu takımı şampiyon yapılmaz. Öyle bir şey yok. 'Anadolu takımı şampiyon olsun' diye kimsenin uğraşmaya hakkı yok. Anadolu takımı çıkar, takır takır şampiyon olur. Trabzon 6 kez şampiyon olurken federasyon mu şampiyon yaptı, hakemler mi şampiyon yaptı. Harika bir Trabzon vardı, harika şampiyonluklar kazandı. Özkan Sümer'in ve Ahmet Suat Özyazıcı'nın liderliğinde sonra birbirlerine düştüler, sonra darmadağın oldular, sonra da bittiler.

ÜZÜLMESİNLER DİYE
- Anadolu'dan bir şampiyon çıkması, Türkiye'de dengeleri nasıl değiştirir?
Hiçbir şey olmaz. Trabzon 6 kere şampiyon oldu neyi değiştirdi? Hangi dengeyi değiştirdi. Türkiye'de yine üç büyükler var. 'Dördüncü büyük laf olsun' diye söyleniyor. 'Trabzonlular üzülmesin' diye. Öyle bir şey yok.

- Medyada reytingler, tirajlar düşer kaygısı var mı?
Var tabii. Açık. Biz 90 Dakika'da niye 3 takımı konuşuyoruz, 4 takımı, 5 takımı konuşmuyoruz. Haftalardan beri Sivas ve Trabzon zirvede. Niye Sivas ile Trabzon'u konuşmuyoruz da Sivas'ın 8 puan gerisindeki Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray'ı konuşuyoruz? Çünkü Trabzon, Sivas'ı konuşsak 90 Dakika'yı kimse izlemez ve o programı kaldırırlar.

- Fenerbahçe ve Galatasaray Sivas'ın 8 puan, Beşiktaş ise 6 puan gerisinde kaldı. 13 hafta var. Üç büyük takım yeniden yarışa ortak olabilir mi, yoksa havlu mu attılar?
Hâlâ her şey olabilir, her şey değişebilir. Yeter ki hakemler müdahale etmesin. Bu hafta Sivas'a ve Beşiktaş'a müdahale ettiler. Bu hafta çok dengeli bir hafta olacaktı o penaltılar verilseydi. Hepsi beraber kaybetmiş olacaklardı. Şimdi Beşiktaş'a ve Sivas'a puanlar armağan edildi. O zaman tabii çok şey değişebiliyor.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Skibbe'nin suçu yok   / 24-02-2009
 Devrim şart   / 18-02-2009
 Yıldırım yapmazdı    / 17-02-2009
 Pes Mustafa Hoca   / 11-02-2009
 Altaylı değilmiş   / 10-02-2009
 Polat daha ne bekliyor   / 03-12-2008
 Vize Denizli'den   / 02-12-2008
 G.Saray'ı bırakırım   / 26-11-2008
 Özgener'i bitirecek   / 25-11-2008
 Tüccar hocalar   / 20-11-2008
 
 
Efsaneyi yıkıyor
Bakkal fırsatı kaçırdı
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
21.HAFTA
Gaziantep 0 Beşiktaş 3
Kayseri 0 Bursa 0
İ.B.B. Spor 1 Ankaragücü 2
Konya 2 Antalya 0
Trabzon 0 Denizli 2
G.Birliği 1 Fenerbahçe 0
Hacettepe 3 Ankaraspor 1
Sivas 1 Eskişehir 0
Galatasaray 2 Kocaeli 5
22.HAFTA
Beşiktaş İ.B.B. Spor Cuma 20:00
Denizli Gaziantep Cumartesi 13:30
Ankaraspor G.Birliği Cumartesi 13:30
Eskişehir Kayseri Cumartesi 13:30
Fenerbahçe Sivas Cumartesi 19:00
Ankaragücü Hacettepe Pazar 13:30
Bursa Kocaeli Pazar 13:30
Antalya Trabzon Pazar 15:15
Konya Galatasaray Pazar 19:00
 
Şans OyunlarıTurkuvaz Yayın SabahForbes ATVŞamdan FotomaçTransport Dergi Takvim GazetesiAuto Moto Sport Yeni AsırCosmopolitanPara DergiGlobal EnerjiHouse BeautifulBazaar EsquireYeni AktüelBebeğim ve BizOto Haber Sinema Dergisi Sofra İşte İnsanCosmo Girl Cosmopolitan Bride Sabah EmlakATV Avrupa Sabah Avrupa

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu
Künye / İletişim | Gizlilik Bildirimi | Bize Ulaşın | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital