ANASAYFA FENERBAHÇE GALATASARAY BEŞİKTAŞ TRABZONSPOR TURKCELL SÜPER LİG BANKASYA 1. LİG
GALERİLER YAZARLAR AKTÜEL FİKSTÜR ARŞİV MOBİL EĞLENCE SMS PAKETİ
İtalyanlar üstün mü!

- Roma-Lazio maçında doktor bir kez sahaya girmedi. İtalyan ırkının üstünlüğü mü var!
- Mantalite meselesi' demek ki bir yandan da. Bizde tam bir 'saldım çayıra' durumu var

Galatasaray'da sakatlar iyileşmediği gibi bir de tam olarak iyileşmeden sahaya çıkıyorlarmış gibi bir durum var. Emre Güngör, Uğur, Serkan ve son olarak Belediye maçında Mehmet Topal sahaya sürüldükten sonra yeniden sakatlandı!..
Ya da iyileştiğini bilmiyorlar. İyileşti sanıyorlar. Bir yanlış var. Galatasaray'ın sağlık sisteminde, Burhan hocamın gitmesinden bu yana bir yanlış olduğu açık. Bazen olayın sonuçlarına bakarak orada bir yanlış olduğunu hissedersin. Bu kadar çok sakat veriyorsan, bu kadar uzun sürüyorsa, dönmelerinin ardından yeniden sakatlanıyorlarsa burada bir şey var. Bu konuyu da yazıyoruz. Kaç defa seninle de konuştuk. Ama hiçbir açıklama yok. Galatasaray'ın doktoru telefon açıp, 'Burhan Uslu gittikten sonra sağlık sistemi bozulduğunu söylüyorsunuz ama ben varım. Çok da iyi doktorum' demiyor. Ben bilmiyorum Galatasaray'ın başında kim var. Burhan Uslu'yu bütün Türkiye biliyordu.

İNANILMAZ MAÇTI
'Sakatlıkların yüzde 70'inin darbeye bağlı olduğu' şeklinde açıklamalar var ama maçlarda görüyoruz. Son olarak Arda ve Mehmet Topal buna örnek. Topsuz alanda yerde kalıyorlar.
Ben hafta sonunda dünyanın sayılı derbilerinden olduğu Roma-Lazio maçını seyrettim. Roma sondan dördüncü, Lazio baştan beşinci. Alakasız iki takımın maçı fakat müthiş derbi... Fenerbahçe-Galatasaray maçı gibi bir karşılaşma. Ben hayatımda bu kadar sert bir maç görmedim. Bu kadar koşan adamlar da görmedim. Türkiye'deki en hızlı maçın 90 dakikasında ne kadar koşulduysa bu maçın 15. dakikasında bitti. Bu kadar yorucu, bu kadar darbeli bir maç seyretmedim. Maçta ne vardı biliyor musun? İnanmazsın... Başından sonuna kadar bir kere elinde çantayla doktorlar sahaya girmedi. Bir kere hakem yandan sağlık heyetini çağırmadı. Bir tane futbolcuya fıs fıs yapılmadı. Bir tane futbolcu kenara alınmadı. Diyorum ki 'Adam şimdi ambulans ile gider' ama adam düştüğü anda ayağa fırlıyor 'oyun durmasın' diye. İtalyan ırkının, Türk ırkına karşı bir üstünlüğü mü var! Ya da İtalya'daki Brezilyalı aslanlar gibi mi oynuyor! Bütün tekmelere rağmen ayakta kalıyor da Türkiye'deki mesela Lincoln kardeşim 'püf' deyince 3 takla atıyor. Biz kutuplarda değiliz ki!.. Ya da Ekvator'da. O da Akdeniz insanı, biz de... Demek ki bir fark var. Böyle müthiş bir derbide bir kere doktor girmez mi sahaya!.. Böyle bir olay yok. Gözlerime inanamadım. Hani o İtalyanlar vakit geçirmek için yerlerde yatarlar, topu taca atarlar. Böyle bir şey yoktu. Roma 1-0 galip vakit geçirmek için top oynuyor, görüyorsun ama yere düşen Romalı fişek gibi kalkıyor. Yerde elektrik var zannedersin. Garip bir şey... 'Mantalite meselesi' demek ki bir yandan da... Kafa meselesi, düşünce meselesi. Bizde hiçbir şey yapılmamış. Tam 'saldım çayıra mevlam kayıra' durumu var.






YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 G.Saray'a yaradı   / 12-11-2008
 Kongre göreve   / 11-11-2008
 Tarihi fark atar   / 05-11-2008
 Kadrosu kötü   / 04-11-2008
 Collina olmaya aday   / 29-10-2008
 Eşi benzeri yok   / 28-10-2008
 Şansı yanındaydı   / 22-10-2008
 Kaleci faktörü   / 21-10-2008
 Sahtekar kim?   / 16-10-2008
 Denizli değişmiş   / 15-10-2008
 
 
Emin ellerde değil
İtalyanlar üstün mü!
Baros işe yaramıyor
 
 
Puan Tablosu Toplu Sonuçlar Haftanın Maçları

  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
Tümünü göster...
11.HAFTA
G.Birliği 0 Trabzon 1
Kocaeli 3 Denizli 2
Fenerbahçe 2 Ankaraspor 0
Eskişehir 1 Ankaragücü 3
Sivas 1 Konya 0
Hacettepe 0 Gaziantep 0
Kayseri 0 Antalya 0
Bursa 0 Beşiktaş 0
Galatasaray 2 İ.B.B. Spor 0
12.HAFTA
Gaziantep G.Birliği Cumartesi 14:00
Ankaragücü Fenerbahçe Cumartesi 15:00
Ankaraspor Galatasaray Cumartesi 19:00
Denizli Bursa Pazar 14:00
Konya Kayseri Pazar 14:00
İ.B.B. Spor Hacettepe Pazar 14:00
Antalya Kocaeli Pazar 14:00
Trabzon Sivas Pazar 15:00
Beşiktaş Eskişehir Pazar 19:00
 
Turkuvaz Yayın ATV Sabah Takvim Gazetesi Yeni Asır Para Dergi Sinema Dergisi Şamdan Yeni Aktüel Cosmopolitan Cosmo Girl Home Sofra Bebeğim ve Biz Global Enerji Transport Dergi Auto Motor Sport Bazaar Esquire Forbes House Beautiful Turkuvaz Kitap Oto Haber

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Turkcell Süper Lig | Bankasya 1. Lig | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital