Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Dünya vatandaşı

Çok zaman oldu Trabzonspor'a övgü dizmeyeli. "Sağa nasi takım beğendureceğuk, Şirin Berber?" serzenişlerinden kurtulduk şimdilik. Futbolda devrim çizgilerin içinden olur. Saha dışından itelemeyle birkaç hafta geçer ancak. Sonuca varmak için çizgilerin içinde gerçekci hareket olmalı. Çok net tarif edilebilir bir oyundur futbol. Elbette her hareketi rakamlayamazsın. Altı pasa düşen topa Gökhan'ın ıska geçeceğini, seken topun Selçuk'un önüne düşeceğini toplama, çarpma ile bulamazsın. Eğer o tarif doğru ise topa sahip olan her futbolcunun golü hedeflediği ekibe yüklenmişse, o klasik mevki kavramı kafalardan silinmişse, işte o zaman bu ve buna benzer hamleler sürpriz olmaz, hatırlıyorum. Gençlerbirliği'nin başındaydı hoca, bir hızlı hücum sırasında, stoperin biri dip çizgiden ortalamış, öbürü kafa ile golü atmıştı. İşte öyle bir şeydi o pozisyon. 7 kişi ile gole koşan Trabzonspor. Dönüşünde kaleci ile karşı karşıya kaldı De Nigris ama olsun. O pozisyon çok adamla çıkmaktan yenmedi, Egemen ve Song'un ikili kontak eksikliğinden doğdu. Bu şekil memlekete uygun. Bu tarz desteklenir. Hafta sonu her kanalda maçlar vardı. Hiçbiri Trabzonspor kadar zevk vermedi.

Mazeretler bizi kesmez!
Şu an ki görüntüyü söyleyeyim, Trabzonspor'un en kolay maçları Fenerbahçe derbileri olacak. Bir de Fenerbahçe'yi yazan arkadaşlara adalet duygusu tavsiye ediyorum. O hakemin yönetimini nasıl yazmazsınız? Ben bir şeyi çok iyi biliyorum, bu futbol oyununun içine kim hile sokarsa bedelini fazlasıyla öder. Henüz erken galiba, memlekete dönelim yine. Bak sayın hocam, sevgili Ersun Yanal. Bu takımı bu duruma sen getirdin. Son maçın son dakikalarındaki pozisyonu yaz bir yere. Eğer 10 maç sonra bu ve buna benzer çıkışlar olmazsa kapışırız bilesin. Bilgisayar bozuldu, hard diks arıza yaptı falan bizi kesmez. Sen yeter ki bir damla fayda et bordo maviye bak bu camia sana ne değer verir. Dünya vatandaşı olursun bir anda. Erken form falan diyenler var, saçmalık bana göre. Ülke milli takım futbolcuları senede 90 maç oynuyorlar, haftaya 2 maç sığıyor. Onlar erken ya da geç sorunu yaşamıyor da bizim bebelere ne oluyor? Bak hoca senin en iyi tarafın bu. Eğitimini gördün, işin uzmanısın. Her nasıl yapıyorsan, biraz daha doğru hesapla, hesapla da Gençler'de, Manisa'daki ani düşüş Trabzon'da yaşanmasın.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Takdir etmeliyiz   / 27-08-2008
 Takımı beğendim   / 18-08-2008
 İple çekiyorum   / 08-08-2008
 Adım adım çıkmalı   / 25-07-2008
 Ya sabır...   / 15-07-2008
 Ustalara selam   / 01-07-2008
 İnandığın gibi!   / 17-06-2008
 Değişen ne var?   / 30-05-2008
 Sözün bittiği yer   / 22-05-2008
 Ürküyorum   / 18-05-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Tek kimlik Fenerbahçe
"F.Bahçe' nin...
Sağ kurtuldu
Sağ bekte Sabri' den sonra...
Büyüksün Delgado
Antalya' da attığı golle Kara...
Söz kazanacağız
"Beşiktaş önünde çıkışımızı...