Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Takımı beğendim

Şimdi umutlandım. Hakkını vermek lazım. Bu şekil devam ederse elbet destek gelir. Maç, maç yapıyoruz analizi. Bir standart arıyoruz. Brugge karşılaşması iyi bir örnek. Daha ligin başı ve hocam sistemi oturtmuş. Kâğıt üzerinde değil saha içinde oturtmuş. Tahtaya yazması kolay, sahada uygulatmak beceri ister. Sistemin işlemesi önemli. Şu an için tehlikeye önlem tamam. O dediğim 5-10 sene sonrasının futbolu bu işte. Hiçbir rakip kafasını kaldırıp oyunu organize etme fırsatı bulamayacak. Pas tercihinde arama şansı olmayacak. Yüksek kondisyon isteyen bir şekil. Her futbolcuya oynatamazsın. Bordo-mavililer yapmaya çalışıyor. Daha ligin başı olmasına rağmen her alana baskı devam ediyor. Burada en önemlisi art arda ataklar gelişmiş. Atağı sonlandırana kadar hamle devam ediyor. Brugge az bir takım değil. Sonuçta Belçika'nın zirvesinden geliyor. Fener ve G.Saray'ın son maçlarda ne hallere düştüğünü hatırlayınca neden olmasın diyor insan. Olur elbet. Fakat ısrar etmek gerekiyor. Bu şekil riskli, bazan istenmedik skorlar çıkabilir. Presi kıran rakipler planları bozabilir.

Colman, Rui Costa gibi
Şimdilik sadece saha hareketi dikkatimi çekti. Henüz futbolcu performansı olarak üst seviyede değil Trabzonspor. Esasta isim resim fark etmeden oynayacak şekle geldiği zaman hedeften bahsedilebilir. Bu oyun örnek olmalı. Oyununu rakibe kabul ettiren Trabzon olmalı. Zaman içinde futbolcu performansı tartıya çıkarılır. Çok net belli oluyor, kalede sorun var. İki bekin oyuna katılımı henüz olması gereken seviyede değil. Orta sahanın top kullanma da rakip kaleyi tehtid de yetersizlikleri mevcut. İleri ikili ya da birli o bile henüz netleşmedi. Şu an için ne desek yanlış olabilir. Onu uygulamalar, oynanacak maçlar belirler. Colman'ı ilk defa izledim; belli ki iyi futbolcu. Rui Costa'ya benziyor, teknik biri. Oyuna hükmetme becerisi yüksek. Mevkisi orası değil gibi. Dahası, yıllarca sol açık arayan Trabzonspor sağ ayaklı bir futbolcuyu oraya neden transfer eder? Bir de dikkatimi çeken önde basarken kaptığı toplarda ne yapacağını henüz netleştirememiş bordo-mavililer. Her top bir gol pozisyonu demektir. Kademesiz yakalanmış bir savunma demektir. Henüz tam olarak anlamış değiller. Sanıyorum bir kaç haftaya o da olgunlaşır. Neresinden baksan sabır görünüyor. Oluşuma destek istiyor. O bildik burun kıvırmalar çok bilmiş, hiç beğenmeyen, sallama ustalarının önü kesilmesi gerekiyor.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İple çekiyorum   / 08-08-2008
 Adım adım çıkmalı   / 25-07-2008
 Ya sabır...   / 15-07-2008
 Ustalara selam   / 01-07-2008
 İnandığın gibi!   / 17-06-2008
 Değişen ne var?   / 30-05-2008
 Sözün bittiği yer   / 22-05-2008
 Ürküyorum   / 18-05-2008
 Ya tutarsa   / 01-05-2008
 Ürküyorum   / 18-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Senna İstanbul' da
Sarı-lacivertliler 2+1 yıllığına...
Elde var bir
Süper Kupa finalinin ilk...
Tavan yaptı
Siroki maçında Beşiktaş' ın 2.
Hayalim gerçekleşecek
Trabzonspor' un yıldız futbolcusu...