Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ustalara selam

Trabzonspor'da altyapı 1975 yılında faaliyete başladı. 33 yıllık altyapı tarihinin 15 yılında Özkan Sümer görev yaptı. Altyapıdan, A takıma yükselen oyuncu sayısı 62. Bu oyunculardan 58'i Özkan Sümer döneminde takıma kazandırıldı. Ulusal takıma 12 oyuncu yükseldi. 10'u Özkan Sümer döneminde... Genç Milli Takım'a gönderilen 111 futbolcudan 94'ünde de Sümer imzası var. Dünya kriterlerine göre çok başarılı bir üretim bu. Özkan Sümer'in olmadığı 18 yılda A takıma 7, ulusal takıma 2, Genç Milli Takım'a ise 17 oyuncu gönderebilmiş Trabzonspor. Gündüz Tekin Onay, Kadri Aytaç, Tamer Kaptan daha geçen hafta aramızdan ayrılan hocam Erkan Kural... Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun... O neslin evlatlarıyız. Onlar konuşurken bize laf düşmezdi. Saygıda kusur edemezdik, kültürümüze uymazdı... Onların can dostları Metin Türel hocama selam ediyorum, Allah uzun ömür versin. Sayın Özkan Sümer ve diğerleri... Onlar için değersiz kalan, anlayana yol haritası olacak cümlelerin, deneyimin sahibi büyük ustalar... Onca değeri Trabzonspor'a kazandıran bir ustaya ne denir. Ona eksiklik tarif edilir mi? Hele de o kalem o neslin evladıysa... Antrenman sahaları, marka marka malzemeler... Hatırı sayılır meblağlarla, namlı hocalar... Efsane kadrodan daha iyisini üretmekti ideal... Ama olmadı. 24 sene hedefin uzağında kaldı Trabzonspor.

Altyapıya önem verilmeli
Olayın gerçeğini görelim, isim resimleri bir tarafa bırakıp, ihtiyacı karşılayacak malzemeyi üretemediğimizi kabullenelim. Onca sene sorumlu olup da kulübü hedefe vardıramayan isim Özkan Sümer ise diğer diplomalılar kendini sorgulamalı. Yukarıdaki rakamlar üzerinden hesap yapmalı... Trabzonspor altyapısı insanları mutlu etme kurumu vazifesi görüyorsa bu konu incelenmeli. Kurumun iyiliğini isteyenler nüfus kağıdına bakmadan, en iyi uygulamacıları işin başına getirmeli... Sakın yanlış anlaşılmasın. O formayı giymiş, kulübesinden hizmet etmiş, başkanlığını yapmış, memleket bebelerine kendini adamış bir futbol üstadına değil sözüm... Onu aşamayan futbol akıllarınadır sözüm.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 İnandığın gibi!   / 17-06-2008
 Değişen ne var?   / 30-05-2008
 Sözün bittiği yer   / 22-05-2008
 Ürküyorum   / 18-05-2008
 Ya tutarsa   / 01-05-2008
 Ürküyorum   / 18-04-2008
 Temel hoca   / 13-04-2008
 Yazık, çok yazık   / 30-03-2008
 Yanal kalmalı   / 25-03-2008
 Bizden hatırlatması   / 22-03-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Guiza gerçekleri
İspanyol gazeteciler "O artık...
Şaşırtacak
İdmanlarda attığı gollerle eski...
Necati tamam
Ertuğrul Sağlam' ın ' Kampa...
Yarınlar garanti
"Kulübün bazı gelirlerine temlik...