Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
İple çekiyorum

Werder maçını izleyemedim, kendi takımımın benzer oyununa takıldım. Wolfsburg maçında ekranın karşısındaydım. Anlatanların yönlendirmesiyle büyük bir iştahla! Aslında biliyordum, yıllarca yaşadığımın tersi bir durum anlatılıyordu, olmaz tarif ediliyordu. Anlatanların ağzından bal akıyordu. Herbirini dünya yıldızı kimliğine sokmuşlardı. Söylediğim bu işte: "Ne olur beklentiyi yükseltmeyin." Takıma yapacağınız en büyük kötülük bu işte. Sonuçta bir özel maç. Uygulamacı bilir. Takip edenlerin anlayanı yorum getirir. Maç öncesi yapılan antrenmanlar, çalışma programı, daha vakit var, skor ne çıkarsa fark etmez, önemli olan teknik adamın kafasındakilerin ne kadarının gerçekleştiği. Trabzonspor bir kere daha yeniden yapılanmaya gitmiştir. İşin aslı lig maçlarında belli olur. Bakıp da göremeyenler o zaman gerçeği anlar. Futbolun doğasında var bu. Oyuncu karakterlerinin uyması zaman ister. Birbirini tamamlayan hareket oluşmalı. İkili üçlü kontaklar gelişmeli. Hoca ne kurgularsa kurgulasın bazı şeyler sonradan ortaya çıkar. Kadro içinde plansız gelişmeler olur. Dilerim olumlu şeyler Trabzonspor'a rastlar.

Yanal'ın tarzı böyle ama
Wolfsburg maçında gördüm, savunma güvenliği aksıyor. Topu alan kaleyi karşısında buluyor. Ne biçim yerleşmedir bu? Sorgulanmalı. Yanal'ın tarzı böyle. En azından şu ana kadar yaşanan bu. Hocanın problemi burada. Örneği çok da bir kaçını yazayım. Kupa finalinde Samet hocalı Trabzon 3-0 kazanmıştı. Rakip Gençler'in hocası Yanal'dı. Tam 14 pozisyon verip, kupayı kaybetmişti. Hatırlayın daha geçen sene, aynı skor ve aynı futbolla İnönü de Beşiktaş'a kaybetmişti. Belki biraz ağır kaçıyor fakat Ersun hoca için "Kendine oynuyor" diyoruz. Her şey kendi elinde o fikri boşa çıkarabilir. Öne giderken hoşa giden yapıya, geri vitesini ekleyebilir. Kolay pozisyon vermeyen Trabzonspor'u oluşturabilir. Eylüle az kaldı, peşinden ekim, kasım geliyor. Zaman uygun değil, çiçekler açmasın kurur giderler. Daha bahara çok var. Geçen seneden bir takım vardı hocanın elinde, bir takım daha ekledi. Bu gün biz sorarız yarın çok kişi peşine takılır. Sol ve sağ bek işi nasıl olacak? O ön libero işi neyle çözülecek. Kurulan kadronun orta saha direnci sorunu var, nasıl giderilecek? Burada kesiyor Ersun Yanal hocama başarılar diliyorum. Şu köşeden bal damlayan kelimeleri yazacağım günleri iple çekiyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Adım adım çıkmalı   / 25-07-2008
 Ya sabır...   / 15-07-2008
 Ustalara selam   / 01-07-2008
 İnandığın gibi!   / 17-06-2008
 Değişen ne var?   / 30-05-2008
 Sözün bittiği yer   / 22-05-2008
 Ürküyorum   / 18-05-2008
 Ya tutarsa   / 01-05-2008
 Ürküyorum   / 18-04-2008
 Temel hoca   / 13-04-2008


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Kusursuz
9 yıldır nöbet tutuyordu, şimdi...
Cimbom' a müjde
Dönüşü dört gözle beklenen...
Hocam Sağlam
"Kiralık gönderilmiş veya satılmış...
Son karar
Yanal' ın kafasındaki kadroda bazı...