Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Elvan ne çocuğu!
Türkiye'de çok çirkin bir ırkçılık baş gösterdi. Cumhuriyet gazetesi bile laf etmeye başladı Aurelio'ya da Elvan'a da kimsenin laf söylemeye hakkı yok. Söyleyenler kafatasçı faşistlerdir


Türk asıllı olmaması nedeniyle fazla önemsemeyenler var ama Türkiye açısından büyük bir başarı. Bir defa olimpiyatlardaki ilk madalyamız.
Ben bunları tartışmam. Türkiye'de çok çirkin bir ırkçılık baş gösterdi. Cumhuriyet gazetesi bile laf etmeye başladı. Anayasa der ki "Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağıyla bağlı olan herkes Türk'tür." Yani Türk Anayasası'nda bir kan lafı değil, bir hukuk lafı var. Bunu Cumhuriyet gazetesi anlamazsa kim anlayabilir. O zaman 'Ben Türküm' diyen Elvan'ı 'Devşirme' diye yerin dibine sokarsan 'Ben Türk değilim' diyen Kürt teröristlere nasıl karşı çıkabilirsin!.. Elvan ile dağdaki askerime pusu kuran Kürt'ün bağları ortak. O ne kadar Türk'se o kadar Türk; o ne kadar Türk değilse o da o kadar Türk değil. Ama bana sorarsan ikisi de Türk. Çünkü benim anayasam kan anayasası değil. Benim anayasam hukuk anayasası. Türkiye Cumhuriyeti'ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türktür. Mehmet Aurelio'ya da Elvan'a da kimsenin laf söylemeye hakkı yok. Söyleyenler kafatasçı faşistlerdir. Ben bunu her yerde okumaya hazırım ama Cumhuriyet'te olmasını kabullenemedim. "Türk çocuklarının önünü kesiyormuş." Elvan ne çocuğu!.. Elinde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kimliği olan Elvan ne çocuğu? Bir de üstelik bütün dünyada böyle. Almanya Milli Takımı'na daha geçen hafta bir Türk daha çağrıldı. Yani kan olarak. Ne olacak? Amerika gibi dünyanın bir numaralı atletizm takımında Kenyalılar koşuyor, Hintliler koşuyor. Amerika Jimnastik Kız Takımı'nı gördünüz mü? Bir Rus, bir Hintli, bir Çinli; hocası Rumen. Ama hepsi Amerikan vatandaşı bunların. Böyle bir şey kaldı mı dünyada!.. MHP bile bundan koptu artık. Böyle bir şey yok. 'Devşirme' lafını kullananlar utansın.

TÜRKİYE'DE GELİŞTİ
_Üstelik Elvan 1999'dan bu yana Türkiye'de. Türkiye'de dünyanın tanıdığı bir isim oldu.
Tabii... Tabii... Etiyopya'dayken Elvan atlet değildi. Türkiye'de atlet oldu. Kim ne derse desin!.. Ayrıca değil!.. Trinuesh Dibaba'yı alayım ben şimdi seneye Dünya Şampiyonu olsun, gider boynuna sarılırım. Çünkü omzunda Türk bayrağı ile dolaşacak 100 bin kişilik stadyumda ve bütün dünya onu Türk bayrağı ile görecek. Atletizmi Eurosport'ta ve İngilizce olarak izliyorum. Bir sürü sporcu kendi ülkelerinin dışında bayraklarla yarışıyorlar. Bin 500 metrede 3 Kenyalıya izin varken, 10 tane Kenyalı koştu ama birisi Bahreynli Kenyalı, birisi Katarlı Kenyalı, birisi Amerikalı Kenyalı. Orijinini söylüyor. 'Bu Kenyalıydı diyor ama şimdi Amerikalı, şimdi Türk, şimdi Jamaikalı...' deniyor. 'Yıllar yılı Jamaikalılar ilk defa 100 metre kazandılar.' Olur mu! 96'nın şampiyonu Bailey Jamaikalı değil miydi? 2000'in şampiyonu Christie, Jamaikalı değil mi? Ama birisi İngiliz pasaportu ile yarıştı, birisi Kanada pasaportu ile yarıştı. İlk defa birisi Jamaika pasaportu ile yarıştı. Bu iş böyle.

_Açılışı eleştirmiş, oyunlara ilginin de düşük olduğunu söylemiştiniz ama gördüğüm kadarıyla ilgi yükseldi.
Yok. Sidney ile yarışamaz. Sidney'de her yer tıklım tıklım doluydu. 100 metrenin, bütün dünyanın merakla beklediği yarışın koşulduğu gün dahi Olimpiyat Stadı'nda boşluklar vardı. Açılış konusundaki eleştirilerime şiddetle devam ediyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Üç efsane var   / 19-08-2008
 Niye ilan edilmedi!   / 13-08-2008
 Duygu eksikti   / 12-08-2008
 Çok geri kaldık   / 06-08-2008
 Yalan söylediler   / 05-08-2008
 Taraftara bağlı   / 30-07-2008
 Unutulur gider   / 29-07-2008
 Kewell İngilizler'in Emre'si   / 09-07-2008
 Kulisler başladı!   / 08-07-2008
 Fener yanlış yaptı   / 02-07-2008


 
Çok akıllı koştu
Zalim bir politikanın ürünü
Elvan ne çocuğu!
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Hasagiç sürprizi
F.Bahçe' de transfer...
Acımasızsınız
Süper Kupa maçıyla ' şimdilik' ...
Gelecekler
Kaptan, kombineye ilgisiz...
Zor karar
Tecrübeli çalıştırıcı; kalede...