Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Niye ilan edilmedi!

- Ali Sami Yen'in adı Galatasaray'a 5 kuruş gelir kazandırmadı. Yeni stada bir heykelini koyarsın olur biter

- Niye isim hakkının satışta olduğu ilan edilmedi? Esas konuşulması gereken bu!.. İhale yapılsa belki 100 milyon euro gelecekti

- Sinan Engin, her şeyi kabullenir hale geldi. Eğer kavga edenlere af çıkarsa, gururlu bir adamsa çekip gitmesi lazım

Galatasaray'ın isim hakkı 10 yıllığına Türk Telekom'a satıldı. Türk Telekom'un yıllık 6.5 milyon dolar ödeyeceği ifade ediliyor. Stadın isim hakkının satılmasına nasıl bakıyorsunuz ve fiyat normal mi?
Günümüzün koşullarında isim hakkının satılması fevkalade doğrudur.
Dünyanın bütün kulüpleri aynı uygulamayı yapıyor. Oyunu kurallarına göre oynayacaksın. Galatasaray'ın böyle bir paraya şiddetle ihtiyacı var. Bu parayı başka türlü bulma şansı yok. Şu tartışılabilir. İsim hakkı satışa çıkarılsaydı belki daha iyi bir fiyat veren de çıkardı. Türk Telekom ile bu anlaşmayı kim yaptı, nasıl yaptı? Başbakan mı, bakanlar mı devreye girdi? Türkiye karmakarışık bir yer. Teklif Türk Telekom'dan mı geldi, Galatasaray mı onları ayarladı; bilmiyorum. Bu anlaşmanın nasıl yapıldığını bilen var mı? Yok.

Bir yıldır görüşüyorlarmış ve son bir ayda neticeye varılmış.
Niye başkalarıyla görüşmüyorlar. Niye Galatasaray stadının adının satışta olduğu ilan edilmiyor. Belki AIG gelirdi, 100 milyon dolar verirdi. Tartışılması gereken konu bu... Biz hala romantizm peşindeyiz. Ali Sami Yen'in adı Galatasaray'a 5 kuruş gelir sağlamadı. Ama Türk Telekom adı şu anda 50 milyon dolar kazandırıyor. Belki satışa çıksa 100 milyon kazanacaktı Galatasaray!.. Çünkü Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde en çok oynayan takımlar arasında. Galatasaray'ın maçının yayınlanması demek o stadın dünya televizyonlarına her sene girmesi demek. Yani uluslararası şirketleri ilgilendiren bir cazibesi var o stadın. Uluslararası piyasada artırmaya koysa, belki 100, belki 150 milyon dolar kazanabilirdi. Bunu kimse konuşmuyor. Efendim Ali Sami Yen olsun mu? Ali Sami Yen'in oraya bir heykelini koyarsınız. Olur biter. Galatasaray Adası'nı veriyorlar bir şey olmuyor. Oranın adı Galatasaray Adası olarak kalsaydı, ne olurdu? Müşteri mi eksilirdi? Galatasaray Adası olduğu zaman Fenerliler gelmez mi? Böyle bir utanmazlık olur mu? Sen 10 milyon euro için buna razı olduktan sonra!..

ADNANSPOR GİBİ
Galatasaray'da sakatlara Ümit de eklendi. Bir türlü santrfor alınmadı ve Galatasaray tek golcü ile Steaua Bükreş maçına çıkacak. Bu durum sarı-kırmızılı ekibi nasıl etkiler?
Galatasaray'ı bu sene henüz ciddi ciddi inceleme fırsatı bulamadım. Olimpiyatları takip ettiğim içinSteaua Bükreş maçında ne olduğunu göreceğiz. Ancak dışarıdan baktığımızda tablo Adnanspor durumunda. Her dediklerine 'He' diyecek bir stajer hocayı getirmişler. İnşallah iyi olur!..

Galatasaray'da kaptan hala belli değil. Bandı bir Ümit takıyor; bir Ayhan'a, Hasan'a geçiyor. Bir kaptan seçmek bu kadar zor mu?
Hasan Şaş sahadayken Ümit Karan nasıl kaptanlık bandını takar; buna aklım ermedi!.. Adnan Sezgin ki zamanında Fenerbahçe'nin yolladığı paraları, Galatasaray maçı öncesi İstanbulsporlu futbolculara dağıtan adamdır, belgesi TMSF'de; 'yine böyle bir şeyin içinde mi' diye düşünüyorum. Hasan Şaş ilk 11'de çıkarken, başka kaptan koymak demek ne demek: 'Birbirinize girin, fesat çıksın.' Bir Galatasaray menajeri bunu yapıyorsa, nasıl Galatasaray menajeri olur? Onun için 'Galatasaray falan' da demiyorum, Adnanspor diyorum. Adnan Polat ile Adnan Sezgin; Galatasaray'ın canına okumak için görevlendirilmiş casuslar gibi hareket etseler, ancak böyle hareket ederler. Durup dururken bir Hakan Şükür olayı yarattılar. Hala Galatasaray'ın santrforu yok. Şimdi bir de Hasan Şaş'ı çıldırtmaya uğraşıyorlar.

Beşiktaş'ta Sinan Engin'in tribüne çıkma kararı almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Sinan Engin'in tribüne değil dama çıkması lazım. Sinan Engin'in lafını ben hatırlıyorum: "Bunları ben barıştıramazsam, kimse barıştıramaz. O iş bitmiştir" dedi. Şimdi oyuncuların sarmaş dolaş resimleri var gazetelerde. Hadi bakalım Sinan Engin kardeşim; ya tükürdüğünü yalayacaksın ya da arkasında duracaksın. Bu barışma tablosunun ardından af çıkarsa Sinan Engin'in çekip gitmesi lazım. Gururlu bir adamın... Sinan ile Ertuğrul arasındaki gizli savaşı bilmeyen yok. Sinan niye tribüne çıkıyor? Ertuğrul'un yanında olmaması için. Onu da kabullenmiş Sinan Engin... Sinan Engin ne yapmaya çalışıyor anlamıyorum. Sinan Engin bu yönetimin 1 numaralı muhalifiydi. Ne ağır laflar ediyordu. Geldi maaşlı adamları oldu. Şimdi ne derlerse 'He' diyor. Her şeye razı. Bu kadar muhtaç mı? Beşiktaş'tan gelecek paraya!.. Anlayamıyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Duygu eksikti   / 12-08-2008
 Çok geri kaldık   / 06-08-2008
 Yalan söylediler   / 05-08-2008
 Taraftara bağlı   / 30-07-2008
 Unutulur gider   / 29-07-2008
 Kewell İngilizler'in Emre'si   / 09-07-2008
 Kulisler başladı!   / 08-07-2008
 Fener yanlış yaptı   / 02-07-2008
 Terim açıklasın   / 01-07-2008
 Yıldırım ile olmaz   / 25-06-2008


 
Niye ilan edilmedi!
Oyuncular suçlu değil
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
F.Bahçe 16. sırada
F.BAHÇE, dünya klasmanında...
Gözüne kestirdi
Marcelinho' yu gönderen Alman...
Defans krizi
Zapotocny' nin sağ ayak...
Kötü Final
Bundesliga ekibiyle karşılaşan...