Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ya Phelps dünyayı aldattıysa

8 altın madalya kazanan ve bunun yanında 7 de dünya rekoru kıran Phelps'in başarısı doping kuşkularını da beraberinde getirdi. Amerikalı atlet, her fırsatta temiz olduğunu söylüyor. Bir skandalla karşılaşabilir miyiz?
Bu olimpiyatın en büyük yarası. Bir yandan kirli sporcular, bir yandan da bu sporu yönetemeyen uluslararası kurumlar, bütün olimpiyatlara gölge düşürdü. Bugün Phelps neyse 2000 yılında Marion Jones oydu. Biz Marion Jones'u dünyanın sevgilisi olarak izledik. 7 tane yarışta onunla sevindik, onunla üzüldük. Aşık olduk, bayıldık. Dünya tatlısı birisiydi. Phelps'e göre 10 misli sempatikti ve de dünyanın en çok doping kontrolüne giren atletiydi. Çok meşhur olduğu için de çok rekor kırdığı için de gerek olimpiyat öncesinde, gerek olimpiyatlarda her kürsüye çıkışının ardından abartısız yüzlerce kez bu kız doping testine girdi, bir tane çıkmadı pozitif. Bu bir tane pozitif çıkmayan kadın, 7 sene sonra kendisi itiraf etti. "Bende yakalanmış doping testi yok. Ben doping yaptım" dedi ve 7 sene sonra olimpiyat madalyaları geri alındı. 1 sene sonra, 2008'de 400 metreci Antonio Pettigrew, "Ben Sidney'de doping yapmıştım" dedi ve 4x400 bayrak yarışının madalyaları iptal edildi. Madalyası iptal edilenlerden birisi de Michael Johnson'du. Antonio Pettigrew o yarışta koşsa ne olacak, koşmasa ne olacak!.. Michael Johnson tek başına fark atıyordu herkese... Şimdi 8 sene sonra sen çıkıp olimpiyat madalyasını alıyorsun. 2040 senesinde Phelps çıkıp "Kardeşim ben 2008'de bütün dünyayı uyuttum. Amerikan halkından da dünya halkından da özür diliyorum" dese sonra Phelps'ten sonra 2. olan adama altın madalya vermek için arasalar ve adam da ölmüş olsa ne olacak?

SINIRI OLMASI LAZIM
Böyle bir şey olabilir mi? Şu 2008 oyunlarında yarışan bütün atletler, bütün hakemler, bütün yöneticiler ve herkes ölüp gidene kadar ben bu olimpiyatların gerçek olduğunu kabul etmeyeceğim. Çünkü ortada örneği var. Sidney'in sonuçları 7 ve 8 sene sonra değişti. Hadi 2004'te Eşref Apak'ın madalyası 1 hafta sonra değişti. Daha erken yapsalardı doping testini Eşref orada kürsüde alacaktı, madalyayı posta ile aldı. Hadi o bir yana diğerleri 7 sene sonra, 8 sene sonra kavuşabildi. Marion Jones 18 sene, 40 sene sonra itiraf etse ne olacaktı? Ben onu olimpiyat şampiyonu olarak bilip ölecektim, benim çocuklarım da 'Aa değilmiş, babamı kandırmışlar' diyecek. Böyle bir komiklik olabilir mi? Bunun önleminin alınması lazım. Olimpiyat doğru mudur, değil midir, şike midir değil midir? Bunun bir son sınırı olması lazım. Filmlerde sık sık rastlarız, evlenen çifti karı koca ilan etmeden, nikahı kıyan kişi katılanlara 'Bu nikaha itirazı olan varsa şimdi söylesin. Yoksa ebediyen sussun' der. Bu olimpiyatların kapanış bayrağını çekerken, Olimpiyat Komitesi Başkanı, 'Bu olimpiyatlardaki herhangi bir şeye itirazı olan varsa şimdi söylesin ya da ebediyen sussun' desin bitsin. Ondan sonra o itiraf etmiş, o çıkmış. Hayır bitti olimpiyat. O zaman ben seyrettiğim yarışa inanırım. Şimdi gülüyorum eğleniyorum, 'Harika Phelps, harika Usain Bolt, harika Rebecca Romero' diyorum ama hiç belli olmaz. Allah ömür verirse 2020'de bunlardan biri çıkıp 'Özür diliyorum, ben milleti kandırdım' derse ne olacak. Çok yanlış bir şey. Bunun mutlaka bir önleminin alınması lazım. Bunu birisinin uluslararası olimpiyat komitesinde gündeme getirmesi lazım. Mesela Togay Bayatlı'nın kalkıp bunu gündeme getirmesi, önermesi lazım. 'Olimpiyatların sonuçlarına kimse inanmayınca olimpiyatın cazibesi azalıyor, buna bir önlem almalıyız' demesi lazım ama Togay Bayatlı'nın benim söylediklerimi anlayacağını dahi tahmin etmiyorum.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Niye ilan edilmedi!   / 13-08-2008
 Duygu eksikti   / 12-08-2008
 Çok geri kaldık   / 06-08-2008
 Yalan söylediler   / 05-08-2008
 Taraftara bağlı   / 30-07-2008
 Unutulur gider   / 29-07-2008
 Kewell İngilizler'in Emre'si   / 09-07-2008
 Kulisler başladı!   / 08-07-2008
 Fener yanlış yaptı   / 02-07-2008
 Terim açıklasın   / 01-07-2008


 
İnsanüstü bir olay
Ya Phelps dünyayı aldattıysa
Üç efsane var
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
İhtimal yok
F.Bahçe' nin Brezilyalı yıldızın...
Biri Aslan' a imza atacak
Morientes, Zigic, Owen ve Voronin...
Gururu yeter
Sakatlıktan yeni kurtulması...
Colman tüm şüpheleri sildi
Trabzonspor' un yeni transferi...