Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
Mobil Eğlence  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Her teknik direktör eleştirilir

Fatih Terim gazetecilerin analara soru sormasına kızıp "Onlar futboldan anlamıyor niye soruyorsunuz" diye sitem etmişti. Sizin görüşünüz nedir?
Efendim o, Terim'in yığınla yanlışlarından biri. Bu 'analar'ı gündeme getirmek Avrupa Şampiyonası'nın en şirin eylemlerinden biri. Niye rahatsız oluyor ki Fatih Terim? Aynı espri içinde cevap verebilirdi. Dünyanın bütün milli takım teknik direktörleri eleştirilir. 98'in Dünya Şampiyonu Fransa'nın teknik direktörü Aime Jaquet'i dünyanın en büyük spor gazetesi Le'quipe yerin dibine soktu. Adam şampiyon olduğu gün "Özür dileriz" dediler. O kadar! Ama final maçına kadar 'yerin dibine' soktular adımı. Eleştirilmeyen teknik direktör yok, hepsi eleştirilir! Yıl 1994, Amerika Birleşik Devletleri'nde Dünya Kupası finalleri oynandı. Çeyrek final maçından sonra Perreira'ya sordular. (Ben de oradaydım.) Çok ağır eleştiriler vardı, aynı Fatih Terim'in eleştirildiği gibi.

BAKIŞ AÇISI ÇOK ÖNEMLİ
Adama dediler ki "Herkes eleştiriyor.", "Devam" dedi Perreira, hiç unutmuyorum, "Dünyanın en çok eleştirilen adamı antrenörlerdir. Brezilya'da da en çok eleştirilen adam Brezilya Milli Takımı'nın teknik direktörüdür. Çünkü Brezilya'da herkes 'eleştirmen' olarak doğar. Futbolu hepsi bilir, hepsi uzmandır. Size bir örnek vereyim. Her maçtan sonra annem beni arıyor ve fırça atıyor" dedi. Anneyi, Parreira'nın gündeme getirişine bak! "Analara neden soruyorsunuz?" diyen Fatih Terim ile mukayese edin. "Annem bana her maçtan sonra telefon açıyor ve fırça atıyor. 'Ronaldo'yu niye oynatmıyorsun?' diye. "Ben de ona izah ediyorum Ronaldo'yu niye oynatmadığımı" diyor. Şimdi işi böyle kavramak varken öyle kavradın mı birden bire 'antipatik bir insan' oluyorsun. 'İtici insan' oluyorsun. 'Nefret edilen insan' oluyorsun. Hakkında bir sürü yazılar yazılmaya başlıyor. Bu defa futbol eleştirileri değil 'kişilik' eleştirilmeye başlıyor. Ama son günlerde fark ediyorum ki televizyonlardaki konuşmalarından tavrından Fatih Terim eleştirilerden oldukça önemli sonuçlar çıkarmış.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 HAKSIZLIK YAPTIK   / 24-06-2008
 Kötü örnek oluyor   / 18-06-2008
 Şans yanımızda   / 17-06-2008
 Sezgin'e mahkum   / 11-06-2008
 Bu işi bırak Fatih Hoca   / 10-06-2008
 İstifa etmeli   / 04-06-2008
 G.Saray'ı kurtardı   / 03-06-2008
 İşlerine gelmez   / 28-05-2008
 İnanılır gibi değil   / 27-05-2008
 Az daha beni döveceklerdi   / 21-05-2008


 
Yıldırım ile olmaz
B Takımları savaşı
Her teknik direktör eleştirilir
Trabzonspor sabredecek
TOKİ'ye büyük görev düşüyor
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Turkuvaz Medya Grubu Copyright © 2003, 2008 - Tüm hakları saklıdır.
Turkuvaz Gazete Dergi Basım A.Ş.

Turkuvaz Media Digital
Hemen gelirim
Fener' in teklifiyle ilgili...
Zebina tamam
İtalyan basını, Juventus' ta...
Fatih ısrarı
Beşiktaş, Rus ekibinin 6 milyon...
Song imzaladı
..Ve mutlu son ...