Fenerbahçe
Galatasaray  
Beşiktaş  
Trabzonspor  
Süper Lig  
2. & 3. Ligler  
Aktüel  
Yazarlar  
Fikstür  
SMS Paketi  
Ana Sayfa  
Arşiv  
     
Sayısal loto
Spor toto
Şans topu
Ambulans!

2008 yılının en iyi çıkış yakalayan iki takımı G.Birliği-Beşiktaş maçının heyecanına kapılmadan siyah-beyazlı taraftarın 19 Mayıs'taki görüntüsüne takıldım. Liderliğin getirdiği bir caka çökmüştü üzerlerine. Şampiyonluğa olan inançları yeşermiş ve yüzlerine yansımıştı. Son 4 yıldır görülmemiş bir şekilde kendilerine ayrılan stadın yarısını doldurarak, ortamı ev sahipliğine sokarak üzerlerine düşen 12. adamlık görevlerini başarıyla yerine getirdiler. 90+4'te gelen galibiyeti ve 3 puanı en çok onlar hak ettiler. İlk yarıda Beşiktaş, Tello'nun üst direkte patlayan korner atışı ve Delgado'nun kaleci Recep Öztürk'ün kornere attığı şutu ile en etkili iki pozisyonu üretse de liderliğine yakışır bir futbol ortaya koyamadı. Zorlu kış şartlarında yorgun düşmüş 19 Mayıs zemininin olumsuz etkisinin yanı sıra lig ve kupada son 6 maçında hiç yenilgi görmeyen Mesut Bakkal ve takımının bu tabloda hakkını da vermek gerek. G.Birliği, topla birlikte ilk yarıda orta sahayı daha iyi kontrol etmesine karşın bunu pozisyonlara aynı kalitede yansıtamadı. Beşiktaş'ın ise topa hakim olmaktan çok, sonuca gitme arzusu ön plandaydı. Delgado, Tello ve Serdar Özkan sahanın kötü zeminine mazeret göstermeden daha fazla oyuna girse G.Birliği'nin direnci kırılabilirdi. Her iki takım da maçın kırılma anını bekleme yanlışına düştüler. Bu da ilk gol atanın maçı koparacağı hissini verdi. Soyunma odası uyarıları maçın durgun görüntüsünü değiştirdi. İbrahim Toraman'ın idmanda çalışılmış kafa golü ve hemen arkasından gelen Kerem'in golü futbol adına alkışlanacak kalitedeydi.

Strese dayanılmaz
Beşiktaş'ın iyi futbol oynaması için maç içinde bir ateşlemenin gerekli olduğuna kanaat getirdim. Rakibin atacağı bir gol olabilir, hakemin vereceği ters bir karar... Dün yardımcısıyla çelişkiye düşen Yunus Yıldırım büyük hata yaptı. Yıldırım'ın bu kararının Beşiktaş'ın 90+4'te gelen galibiyetinde çok büyük payı var! Siyah-beyazlı takımın hakemin ateşlemesine ihtiyaç duymadan, kendi kendini ateşlemesi şart. Aksi takdirde bu strese kimse dayanamaz ve tribünlere çok ambulans çağrılmak durumunda kalınır.



YAZARIN ÖNCEKİ YAZILARI
 Ara-hava gazı!   / 28-02-2008
 Buzda dans   / 17-02-2008
 İnanamadım!   / 14-02-2008
 Kayseri dersi!   / 10-02-2008
 Kara mizah!   / 02-02-2008
 Transfer şart   / 20-01-2008
 Güzel fotoğraflar   / 13-01-2008
 Holosko mu?   / 22-12-2007
 Hüzünlü tecrübe   / 12-12-2007
 Taraftar Demirören   / 08-12-2007


 
 

Fenerbahçe | Galatasaray | Beşiktaş | Trabzonspor | Süper Lig | 2 & 3 Ligler | Aktüel | Yazarlar | Sayısal loto | Süper toto | Şans topu | Künye | Ana Sayfa

Fotomaç Servisi

Copyright © 2003, 2007 - Tüm hakları saklıdır.
Merkez Gazete Dergi Basım Yayıncılık Sanayi ve Ticaret A.Ş.
Üretim ve Tasarım  Merkez Bilgi Grubu

Milan onu istiyor
Brezilyalı gazeteci Duarte,...
5 aday birden
Oy pusulalarının renk seçimi...
90 + Beşiktaş
G.Birliği' ni +94' te Bobo ile...
İçime sinmiyor
Fatih Tekke' nin Zenit' e giderken...